Fındık fiyatları ne kadar? 2020 fındık fiyatları belli oldu

Fındık fiyatları ne kadar? 2020 fındık fiyatları belli oldu

Sabırsızlıkla beklenen fındık fiyatları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Geçimini bundan sağlayan fındık üreticileri, ‘Fındık fiyatları ne kadar? 2020 fındık fiyatları belli oldu mu?’ sorularına yanıt arıyordu. Detaylar sizlerle…

Fındık hasadı için geri sayım başlarken, üreticiler de bahçelerindeki fındıkları özenle toplayıp, alıcılara satmanın hesabını yapıyor. Geçtiğimiz haftalarda açıklanan 2020 fındık fiyatları için Giresun Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Peki fındık fiyatları ne kadar? Konuya dair ayrıntılar haberimizde…

FINDIK FİYATLARI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fındık alım satım fiyatını yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu için 22.5, levant kalite kabuklu için 22 lira olarak belirlediklerini açıklamıştı.

Fındık fiyatları sezon için 18 ile 20 lira arasında seyir göstermişti. Fındık ihraç fiyatının kilogramda 5.8 dolardan 6.72 dolara yükselmesiyle ülkenin 300 milyon dolar gelir elde ettiğini belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu rakamları bilmeyenlerin, bilseler de anlamını kavramayan tamamen yanlış bilgiler ile milletin kafalarını karıştırmaya çalıştıklarını söyleyerek, yetki ve güç kaynağının millet olduğunu kaydetti.

Gerçekleştirilen toplantıda, Trabzon il merkezi ve ilçelerinde fındık hasadının, sahil kesiminde 8 Ağustos, orta kesimde 12 Ağustos ve yüksek kesimlerde 20 Ağustos tarihinde yapılmasına, ayrıca her bölge için belirlenen hasat tarihinden 7 gün sonra fındık ihracatına müsaade edileceği duyuruldu.

Giresun Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 2020 ürün hasadına sahil kesimde 8 Ağustos, orta kesimde, 13 Ağustos, Yüksek kesimde 20 Ağustos tarihinde başlanacağı aktarıldı.

ERDOĞAN'A FINDIK TEŞEKKÜRÜ

Kurban Bayramı münasebetiyle AK Parti'nin 81 il teşkilatı ve AK Partili İl Belediye Başkanlarıyla telekonferans yoluyla bayramlaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ile de konuştu. Açıklanan fındık fiyatlarından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Şenlikoğlu, bu bayramda çifte bayram yaşadıklarını kaydederken, hem Giresunlular adına hem de Karadenizli fındık üreticileri adına sevinç yaşadıkları için Erdoğan’a ve hükûmetlerine teşekkür ettiğini belirtti. Şenlikoğlu, Erdoğan’ın yaptığı çalışmaların kendilerine her zaman örnek teşkil ettiğinden bahsetti

Giresunluların beklentisine göre fiyat açıkladıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık fiyatları noktasında gerek geçen sene gerek bu sene rekolteye karşın yüksek bir fiyatla bunu açıklanmış olmasının Giresun halkının beklentisi olduğunu ve bu beklentiye kendilerinin de cevap verdiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN