Fırtına zamanı

İstanbul’daki ilk maç belki de sezonun en iyi maçıydı. Süper Lig’in Premier Lig kalitesinde maç üretebileceğinin kanıtıydı. Trabzonspor hoca değişikliği yaşayarak çıktı ama rövanş maçındaki tempo ve heyecan da ilk karşılaşmadan geri kalır değildi.

Fenerbahçe maça şok bir golle başladı. Ozan Tufan’ın kaptığı topu Rodrigues taşıdı, ortasında Kruse şık vurdu ve henüz 1. dakikada Fenerbahçe’yi öne geçirdi. Bu goller tehlikelidir aslında. Motivasyon bozukluğuna neden olabilir, seyirci homurdanması ile sizi yer bitirir. Trabzonspor için bu ihtimal gerçekleşmedi. Bordo- Mavililer oyunun kontrolünü ele geçirip Fenerbahçe kalesini bunaltmaya başladı. Ekuban’ın savunmasının arkasına indirdiği uzun ortada Sörloth’un topla buluşması, düzeltmesi ve vurması jeneriklikti. Ki Sörloth dün sadece golü ile değil, performansı ile de gerçek anlamda bir şov yaptı.

Bu golden sonra özgüveni geri gelen Trabzonspor baskısını artırdı. Golcü bek Novak’ın vuruşu ev sahibi ekibi öne geçirdi. 2-1’den sonra Fenerbahçe’nin toparlanması ve rakip üzerinde baskı kurması dikkat çekiciydi. İlk yarının belki de gol dışındaki en önemli anı, Uğurcan’ın Tolga’nın karşı karşıya vuruşunu çıkarmasıydı.

İkinci yarıda da iki takım geniş alanda oynamaya devam etti. Dikine rakip kaleye inen ataklarda iki takım da gole yakın durmaya devam etti. 60. dakikada Tolga’nın savrukluğu ve Ozan’ın yalnız kalması üzerine Ersun Yanal oyuna müdahale etti. Emre- Deniz hamlesiyle Fenerbahçe orta sahayı tutmayı ve maçı lehine çevirmeyi planladı. Gerçekten de bu değişiklikler konuk ekibin maça ağırlığını koymasına yol açtı. Vedat Muriç’in kaçırdığı fırsat Trabzonspor adına şans anıydı.

Trabzonspor, Galatasaray maçında olduğu gibi dünkü maçın son bölümünde de geriye yaslandı. Kalecisinin ve savunma anlayışının başarısı Trabzonspor’u şampiyonluk yarışında çok önemli bir zafere taşıdı.

Bu galibiyet nedeniyle Hüseyin Çimşir’i kutlamak gerekiyor. Rakibi iyi analiz etmiş ve önemlerini almıştı. Yeni transferler Ndiaye ve Guilherme’nin takıma adapte olması ile Bordo- Mavililer rotaya girecektir.

Fenerbahçe ise külahı önüne koyup düşünmeli. Kupa yarışındaki rakiplerinden puan alamazsa işi çok zora girer.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum