Forrest Gump'un yazarı Winston Groom hayatını kaybetti

Forrest Gump'un yazarı Winston Groom hayatını kaybetti

Tom Hanks'in oyunculuğuyla gönüllerde taht kurduğu, yayınlandığı yıl 6 dalda Oscar kazanan Forrest Gump filminin yazarı Amerikalı romancı Winston Groom hayatını kaybetti.

SALİHA SULTAN/İSTANBUL

Tom Hanks'in başrolünde yer aldığı 1994’te gişe rekorları kıran filmin uyarlandığı Forrest Gump romanının Amerikalı yazarı Winston Groom 77 yaşında yaşamını kaybetti.

Groom'un ölümü Alabama Valisi Kay Ivey "Alabama'nın en yetenekli yazarlarından birini kaybettiğini öğrenince üzüldüm. Forrest Gump'ı yarattığı için hatırlanacak olsa da, Winston Groom yetenekli bir gazeteci ve Amerikan tarihinin tanınmış yazarıydı" ifadeleriyle duyurdu.

VİETNAM SAVAŞINDA GÖREV YAPTI

1965’te Alabama Üniversitesi'nden mezun olan Groom, ABD Ordusu'nda Vietnam savaşı sırasında görev yaptığı biliniyor. Mezun olduğu üniversitenin ‘efsanelerimizden biri’ olarak andığı Groom, Forrest Gump'ın başarısının ardından 1995 yılında ‘Gump and Co.'adlı ikinci bir kitap yazdı.

Eski bir gazeteci de olan Groom, kurgunun yanı sıra, Amerikan iç savaşı da dahil olmak üzere birçok konuda kurgusal olmayan eserler yazdı. Yazarın, Vietnam Savaşı sırasında bir Denizciyi takip eden ‘Düşmanla Sohbetler’ adlı kitabı, 1984'te Pulitzer Ödülü’ne aday gösterilmişti.

FORREST GUMP BAŞARISI

Yayınlandığı yıl kültürel bir sansasyon yaratan Forrest Gump filmi, Hanks’e en iyi film ve en iyi erkek oyuncu ödülleri dahil olmak üzere altı dalda Oscar kazanmış, küresel gişede yaklaşık 700 milyon dolar hasılat yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN