İnsan şempanze gerçek mi?

İnsan şempanze gerçek mi?

İnsanlık tarihinin en korkunç deneylerinden birinden biri olan 'İnsan-şempanze' melezinin Florida'da üretildiği iddia edildi.

Amerika Florida'da tartışması hala yapılmakta olan ve 'Humanzees' olarak tanımlanan insan-şempanze melezinin üretildiği ve paniğe kapılan doktorlar tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü.

İnsanoğlunun varlığı tarihin en eski tartışmalarından biri. Kimi biliminsanları yüzde 100 net kanıtlar sunulamasa da insanların evrim sayesinde oluştuğunu ileri sürüyor. Dini inançlarda ise böyle bir şey yok.

İnsanlığın en büyük yeteneklerinden olan ellerini ve beynini kullanabilme yetisi, zaman içerisinde sorgulama yeteneği ile birlikte arayışlara sürükledi. İnsanlık, çok uzun zamandır merak ettiği konularda araştırma yapıyor.

Tarihin bir bölümünden itibaren bilim adına araştırma yapan insanlar, çeşitli sorulara yanıt ararken tehlikeli deneylere de başvurdu. Bu deneyler sadece yapılan olayın maddi değil, manevi tehlikelerinden dolayı da sorgulandı.

Geçmişte iki büyük soru yanıt arıyordu; Ölümsüzlük mümkün mü? Dünyaya nasıl geldik? İnsan yaratmak mümkün mü? İşte bu sorular bilim dünyasını en cezbeden fikirler arasında yer alıyordu. Klon koyun olarak tarihe geçen 'Dolly' bilimde bir çığır açmıştı.

Bu gelişim kimi çevreler tarafından devrim olarak nitelense de, bazı çevreler bunun ahlaki yönden çok tehlikeli olduğuna dikkat çekerek çalışmaların durdurulmasını istemişti. Sonuç olarak çalışmalar rafa kaldırılmıştı. En azından biz öyle biliyoruz.

İNSAN-MAYMUN İLİŞKİSİ

Bilim dünyasının bir diğer merakı da evrim teorisin kökenini oluşturan (sıralamada her ne kadar ortalarda olsa da) 'İnsanlar, maymundan geldi' savı oldu. Bunun için hala araştırmalar yapılıyor. Sonucun nereye varacağı ise kestirilemiyor.

Bu fikir insanlara başka bir kapıyı da açtı. "Eğer biz maymundan geldiysek, bir insan ile bir maymun ortak bir canlı doğurabilir" fikri, bilim insanların araştırmalarını yoğunlaştırmasına neden oldu. Ancak en büyük engel yasal olanlardı.

İnsan ile hayvanların ortak olarak kullanıldığı deneyler hem maddi hem de manevi riskleri nedeniyle engelleniyor. Bu yüzden bu çalışmalar 'gizli' olarak yürütülüyor.

MERKEZ FLORİDA

Yıllar sonra ortaya atılan bir iddia İngiliz The Sun gazetesinin web sitesinde yayınlandı. Buna göre, Florida'da bir 'insan-maymun' çiftleşmesi denendi ve başarılı oldu. Olayı gerçekleştiren bilim insanın paniğe kapılan meslektaşları doğan bu canlıyı öldürdü.

İddiayı ortaya atan Evrimsel psikolog Gordon Gallup, yüzyıllardır araştırılan bu konunun mümkün bir hibridizasyon olduğunu ileri sürerek 'Humanzee' terimini kullandı. Gallup, çok ilginç iddialarda bulundu.

1920'lerde ABD'deki Orange Park ilk primat araştırma merkeziydi. Ancak asıl amaç şempanze ile insanı birleştirebilmekti. Sonunda bu başarıldı ve bir bebek dünyaya geldi. Ardından başlayan ahlaki korkular neticesinde kendisinin doğmasına sebep olan doktorlar tarafından öldürüldü.

Gallup, araştırma merkezinin 1930'da Georgia, Atlanta'daki Emory Üniversitesi'ne taşınmasından önce profesörün Yerkes'te çalıştığını söyledi. Profesörün kendisine bu bilgiyi verdiğini ifade eden Gallup, Rus biyolog Ilya Ivanov tarafından yürütülen projede erkek insan spermi ile dişi şempanzeler kullanıldığını kaydetti.

Rapor edilen bir başka vakanın ise Çin'de yaşandığını iddia eden Gallup, bilim insanlarının kültüre olabilecek etkileri nedeniyle hamile kalan şempanzeyi ortadan kaldırdığını ileri sürdü.

YÜRÜYEBİLEN OLIVER

Son ve en bilinen iddia ise 1970'lerde ortaya çıkan arka ayakları üzerinde yürüyebilen Oliver isimli şempanze. Kel olan bu şempanze gerçekten ilk bakışta insanların aklında soru işaretleri bırakabilecek kadar ilginç. Oliver, bilim insanları arasında adeta bir sansasyon yarattı. Daha önce eşi ve benzeri görülmemişti.

Şempanzeler ile insanlar arasındaki en büyük fark, bu canlıların iki arka ayağı üzerinde yürüyememesiydi. Aynı şekilde goriller de ön ayaklarını kullanmadan hareket edemiyordu. Çok nadiren de olsa insanlar tarafından kaydedilen görüntülerde bu canlıların kısa süreli de olsa bu hareketleri yapabildikleri tespit edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN