Boko Haram saldırdı, sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Boko Haram saldırdı, sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Boko Haram militanları, Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'deki bir kışlaya saldırdı.

Nijeryalı yetkililer, Boko Haram mensuplarının gece geç saatlerde kışlaya saldırdığını, bu nedenle sabah saatlerinde kentte 24 saat süreyle sokağa çıkma yasağı ilan ettiklerini açıkladı.

Saldırının ayrıntıları netleşmedi

Ordu sözcülerinden Tukur Gusau, kentte durumun kontrol altında olduğunu söyledi. Sözcü, dışarı çıkma yasağının "masum ve kanunlara itaat eden Maiduguri sakinlerinin canını ve malını korumak" için bir önlem olduğunu vurguladı. Boko Haram'ın kışlaya saldırısında ölen olup olmadığı hakkında bilgi verilmedi.

Boko Haram geri çekiliyor

Nijerya ordusu, Nijer ve Çad birliklerinin de desteğiyle Adamawa, Borno ve Yobe eyaletlerinde Boko Haram'ın elindeki yerleri geri almıştı. Karşı operasyonların artmasının Boko Haram'ın Sambisa ormanındaki sığınaklarına çekilmeye ittiği sanılıyor.

MAIDUGURI/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN