Fousseni Diabate kimdir? Diabate kaç yaşında ve hangi mevkiide oynuyor? Trabzonspor son dakika transfer haberi

Fousseni Diabate kimdir? Diabate kaç yaşında ve hangi mevkiide oynuyor? Trabzonspor son dakika transfer haberi

Profesyonel kariyerine Fransız ekibi Stade Reims altyapısında başladıktan sonra Guingamp B takımına giden Fousseni Diabate, burada 2 sezon oynadıktan sonra Ajaccio'nunb yolunun tuttu. Peki Fousseni Diabate kimdir, kaç yaşında ve hangi mevkiide oynuyor? İşte detaylar…

Ajaccio'daki performansının ardından İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Leicester City'nin gözüne giren Fousseni Diabate, 2019’un devre arasında Sivasspor’da kiralık olarak top koşturmuştu. 1,75’lik sol ayaklı yıldız futbolcu, Trabzonspor’la 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

FOUSSENİ DİABETE KİMDİR?

18 Ekim 1995 yılında Mali'nin Aubervilliers kentinde doğan Fousseni Diabate, Fransız ekiplerinden Stade Reims B takımından 2015 yılında EA Guingamp B'ye transfer oldu. 2017'de Ajaccio'a bedelsiz giden 18 Ekim 1995 yılında Mali'nin Aubervilliers kentinde doğan Fousseni Diabate, 2018'de Premier Lig ekiplerinden Leicester'a 2 milyon avro karşılığında transfer oldu. Bir sezon sonra Sivasspor'da kiralık olarak forma giyen Diabete, ardından Fransız ekiplerinden Amiens'in yolunu tuttu.

Diabete, 1,57 milyon avro karşılığında Trabzonspor kulübüyle anlaşmaya vardı.

Piyasa değeri 2.2 milyon avro olan Fousseni Diabate'nin Leicester’daki sözleşmesi 2022’de tamamlanıyordu.

24 yaşındaki sağ kanat, kariyeri boyunca çıktığı 91 maçta 9 gol, 8 asistlik performans sergiledi. Genç futbolcu bu zamana dek hiç kırmızı kart görmedi.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

TRABZONSPOR'DAN PAYLAŞIM

Trabzonspor Futbol Kulübü, Twitter'dan yaptığı açıklamada; Fousseni Diabate’nin transferi konusunda kulübüyle anlaşmaya varıldığını duyurdu. Bordo-mavili ekip, Fousseni Diabate ile 3+1 yıllık anlaşma yapıldığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN