Fransa Açık'ta yarı finalistler belli oldu

Fransa Açık'ta yarı finalistler belli oldu

Tek erkeklerde Murray, İspanyol Ferrer'i 3-1 yenerek, yarı finale yükselen son tenisçi oldu.

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek erkeklerde 3 numaralı seri başı Andy Murray, İspanyol David Ferrer'i 3-1 yenerek yarı finale yükseldi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen turnuvadaki tek erkeklerin son çeyrek finalinde, 3 numaralı seri başı Büyük Britanyalı Andy Murray ile dünya 7 numarası İspanyol David Ferrer korta çıktı.

Çekişmeli geçen ilk sette tenisçiler birbirine üstünlük kuramayınca 6-6'lık beraberliğin ardından "tie-break"e geçildi. Oyunun bu bölümünü 7-4 kazanan Murray, ilk seti 7-6 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci setin henüz 4. oyununda Ferrer'in servisini kıran Murray, rakibinin basit hatalarından da faydalanarak sadece 38 dakika süren seti 6-2 aldı ve yarı finale kalma adına önemli bir avantaj yakaladı.

Oyunun üçüncü setinde file önünde puanlar bulan Murray, 3-0 öne geçti. Pes etmeyen Ferrer, uzun rallilerden galip ayrılarak oyunu çevirdi ve seti 7-5 alarak skoru 2-1'e getirdi.

Dördüncü sette kortun çaprazına gönderdiği sert "forehand"lerle oyunun üstünlüğünü tekrar ele geçiren Murray, seti 6-1, maçı ise 3-1 kazanarak üst tura çıktı.

Bu sonucun ardından, Murray'nin yarı finaldeki rakibi 1 numaralı seri başı Novak Djokovic oldu.. Diğer yarı finalde ise Fransız Jo-Wilfried Tsonga ile İsviçreli Stan Wawrinka karşılaşacak.

12. günün programı  

Fransa Açık'ın 12. gününde oynanacak tek kadınlar yarı final karşılaşmalarında dünya 1 numarası Serena Williams ile İsviçreli Timea Bacsinszky, dünya 7 numarası Sırp Ana Ivanovic ile Çek Lucie Safarova maça çıkacak.

ANKARA / AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN