Fransa, Doğu Akdeniz'e 2 jet ile fırkateyn gönderdi

Fransa, Doğu Akdeniz'e 2 jet ile fırkateyn gönderdi

Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de tansiyon yükselirken, gerilimi artıracak bir hamle de Fransa'dan geldi. Türkiye'nin tavrını eleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Doğu Akdeniz'e iki Rafale savaş jeti ile Lafayette tipi fırkateyn gönderildiğini açıkladı.

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilime müdahil olmaya çalışan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüştükten sonra Doğu Akdeniz'e askeri güç gönderdi.

Reuters'ın haberine göre, Fransa’nın Doğu Akdeniz'e gönderdiği fırkateyn ve savaş jetleri ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

GEMİSAVAR DA GÖNDERDİ

Fransa Savunma Bakanlığı, Doğu Akdeniz'e gönderilecek 'ek güç' ile ilgili bir açıklama yaptı. Buna göre, Fransa bölgete 2 adet Rafale savaş jeti gönderecek. Bunun yanı sıra Fransa’nın Lafayette tipi fırkateyninin de bölgeye gönderileceği kaydedildi.

125 metre uzunluğundaki Lafayette tipi fırkateyn saatte 25 knot hıza çıkabiliyor. Gemisavar füze, silah ve patlayıcı taşıyan geminin üzerinde bir de helikopter pisti yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin sismik araştırma ve sondaj gemisi Oruç Reis için Akdeniz'de Navtex ilan etmesinin yeni bir gerilim dalgasını tetiklediğini açıklamıştı.

Macron, Twitter’den yaptığı açıklamada, Türkiye'nin NATO'dan müttefiki olan ülkelerle barışçıl diyaloga başlaması gerektiğini belirterek "Doğu Akdeniz’deki durum endişe uyandırıyor. Türkiye’nin tek taraflı sondaj kararı yeni gerilim dalgasına yol açtı. Türkiye, komşu ve NATO müttefiki ülkeler arasında barışçıl diyaloga geçmek için bu tür kararlara son vermeli" ifadelerini kullanmıştı.

Macron ayrıca "uluslararası hukuka uyulması gerektiğini göstermek" amacıyla Fransa’nın Akdeniz’deki askeri varlığını geçici olarak genişletme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN