Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner halktan maskelerini hastanelere vermesini istedi

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner halktan maskelerini hastanelere vermesini istedi

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, doktorların maskesiz çalışmak durumunda kaldığını söyleyerek halktan maskelerini hastanelere teslim etmesini istedi.

Koronavirüs Avrupa'yı ciddi manada vurdu. Önce İtalya, ardından İspanya'da büyük yıkıma neden olan salgın, şimdi de Fransa'yı etkisi altına aldı. Pozitif vaka ile ölü sayıları her geçen gün artarken ülkede bir de tıbbi malzeme eksikliği kendini gösterdi.

Özellikle hastanelerde doktorlar maskesiz, korunaksız çalışmak durumunda kalıyor. Bu durum Fransa İçişleri Bakanlığı'nın da gündemine geldi. Bakan Christophe Castaner, halktan maskelerini hastanelere vermeleri talebinde bulundu.

"MASKELERİ HASTANELERE VERİN"

İçişleri Bakanı Christophe Castaner, katıldığı canlı yayında halktan maskelerini hastanelere götürüp vermelerini istedi.

Castaner "Halkımızdan ricamız. Elinde maskesi bulunan kişiler, maskelerini en yakın hastaneye getirsin. Sağlık çalışanlarının maskeye acil olarak ihtiyacı var." dedi.

TIBBİ MALZEME BULUNAMIYOR

Avrupa'nın da yardım noktasında harekete geçmediği bu dönem içerisinde Fransa da diğer AB üyesi ülkeler gibi maske ve tıbbi ekipman yetersizliğinin yaşandığı yerlerden biri. Maskeler neredeyse karaborsaya düşüp yüksek fiyatlara satılırken, tıbbi malzemelerin de bulunması oldukça güç.

Fransa, hastalığın ilk çıktığı günlerde Çin'e en çok maske ve tıbbi malzeme satan Avrupa ülkelerinden biri olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN