Fransa’da 300 kiloluk adam evinden vinçle çıkarıldı

Fransa’da 300 kilo olması nedeniyle bir yıldan fazla süredir evinde mahsur kalan morbid obez Alain Panabiere isimli adam vinç yardımı ile dışarı çıkarıldı.

Fransa'nın güneyindeki Perpignan kentinde yaşayan 300 kiloluk morbid obez Alain Panabiere, Temmuz 2019 tarihinden bu yana aşırı kiloları nedeniyle evinin salonunda mahsur kaldı. Bakımı kardeşi tarafından yapılan 53 yaşındaki adam için Valilik harekete geçti ve vinç yardımı ile dışarı çıkarıldı.  

KURTARMA OPERASYONU DÜZENLENDİ  

Düzenlenen kurtarma operasyonunda, apartmanın birinci katında oturan Panabiere'in komşuları, valilik talimatıyla operasyon boyunca apartmandan uzaklaştırıldı.  

Binadaki kurtarma operasyonu öncesi yıkım riskine karşı önce binaya güçlendirme çalışması yapıldı. Saatler süren operasyon hazırlığı sonrası yaklaşık 50 kişinin katıldığı kurtarma operasyonu ile Panabiere, evden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. 

vinc3.jpg

PENCEDEN VİNÇLE ÇIKARILDI  

Vincin ucuna takılmış bir platform sayesinde, penceresi sökülmüş daireye girilerek, Panabiere önce yumuşak bir doku üzerine yerleştirildi. Ardından bir konteynır benzeri bir platform ile özel bir ambulansa taşındı. Ambulansla Montpellier Hastanesi'ne götürülen Panabiere’in kurtarma operasyonu koordine eden doktor, "gayet iyi" açıklaması yaptı. 

ÖZEL BİR MERKEZE YERLEŞTİRİLDİ  

Çok kaygılı olduğu öğrenilen Panabiere'in ağrılarının giderilmesiyle edebildiği kadar hareket etmeye çalıştığı öğrenildi. Panabiere'in tedavi için birkaç hafta sonra özel bir merkeze yerleştirileceği bildirildi. 

MORBİD OBEZİT NEDİR?  

Morbid obezite, kişiyi karşı karşıya bıraktığı riskler neticesinde ölümcül problemler doğurabilen ve dolayısı ile yaşam süresini kısaltan düzeydeki obeziteye verilen addır. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN