Fransa’da 41 bin yıllık Neandertal kalıntı bulundu

Fransa’da 41 bin yıllık Neandertal kalıntı bulundu

Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi ve İspanya'daki Bask Ülkesi Üniversitesi'nden uzmanlar tarafından ortak yürütülen Ferrassie bölgesindeki arkeoloji çalışma, 41 bin yıllık iki yaşındaki Neandertal çocuğun modern insanlar gibi ölülerini gömdüğünü ortaya çıkardı.

ENSAR TEKİN | KARAR.COM

Fransız ve İspanyol arkeologlar tarafından yapılan araştırma, 41 bin yıl önce 2 yaşındaki Neandertal çocuğun modern insanlar gibi gömüldüğünü ortaya çıkardı. Araştırmacılar, modern yüksek teknoloji yöntemlerini kullanarak bölgede keşfedilen kalıntıları inceledi.

EN YENİ NEANDERTAL KALINTILARI

Yapılan araştırmada, çocuğun iskeletine ait daha önce tanımlanmamış 47 kemiğin tespit edildiği ifade edildi. Araştırmada ortaya çıkan bir başka detaya göre, ise 2 yaşındaki Neandertal çocuğun kasti olarak gömüldüğü ifade edildi.

Öte yandan yaklaşık 41 bin yaşında olan bu kemik, doğrudan tarihlenen en yeni Neandertal kalıntılarından biri oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN