Fransa'da Nishikori ve Ivanovic çeyrek finalde

Fransa'da Nishikori ve Ivanovic çeyrek finalde

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerin 5 numaralı seri başı Nishikori ve tek kadınların 7 numaralı seri başı Ivanovic, son 8 isim arasına kalmayı başardı.

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek erkeklerin 5 numaralı seri başı Kei Nishikori, Teymuraz Gabashvili'yi 3-0, tek kadınların 7 numaralı seri başı Ana Ivanovic ise 9 numaralı seri başı Ekaterina Makarova'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen turnuvanın 8. günündeki maçlar yağmur nedeniyle gecikmeli başladı. Programın sarkması nedeniyle tek kadınlardaki Lucie Safarova-Maria Sharapova ve Flavia Pennetta-Garbine Muguruza maçları yarına ertelendi.

Japon Kei Nishikori çeyrek finalde

Tek erkeklerdeki 4. tur mücadelesinde, 5 numaralı seri başı Japon Kei Nishikori ile dünya sıralamasının 74. basamağındaki Rus Teymuraz Gabashvili karşılaştı. İlk servislerinden yüzde 82 oranında puan çıkaran ve puan kazandıran vuruşlarda (winner) rakibine 40-13 üstünlük kuran Nishikori, 6-3, 6-4 ve 6-2'lik setlerle korttan 3-0 galip ayrıldı ve Roland Garros'da adını ilk kez çeyrek finale yazdırdı.

15-05/31/aa_picture_20150531_5501230_web.jpgSırp Ana Ivanovic ile Rus Ekaterina Makarova karşılaşmasını Alman futbolcu Bastian Schweinsteiger de (solda) izledi./FOTOĞRAF:AA

Tsonga evinde kazandı

Erkeklerdeki bir diğer 4. tur eşleşmesinde 4 numaralı seri başı ÇekTomas Berdych'i 3-1'lik skorla (6-3, 6-2, 6-7, 6-3) turnuvanın dışına iten 14 numaralı seribaşı Fransız Jo-Wilfried Tsonga, çeyrek final biletini aldı.

Ivanovic 7 yıl sonra son 8'de

Kadınlar dünya sıralamasında ilk 10'nda yer alan isimlerin arasındaki 4. tur karşılaşmasında 7 numaralı seri başı Sırp Ana Ivanovic, 9 numaralı seri başı Rus Ekaterina Makarova'yı 7-5, 3-6 ve 6-1'lik setlerle 2-1 mağlup etti. Ivanovic bu sonuçla şampiyon olduğu 2008'den bu yana ilk defa Fransa Açık'ta çeyrek finale çıktı. Maçı, Ivanovic'in erkek arkadaşı Bayern Münih'te forma giyen Alman futbolcu Bastian Schweinsteiger de izledi.

Kadınların 19 numaralı seri başı Ukraynalı Elina Svitolina ile seyircisi önünde mücadele eden 29 numaralı seri başı Alize Cornet arasındaki 4. tur maçını, 6-2 ve 7-6'lık setlerle 2-0 Svitolina kazandı.

ANKARA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN