Fransa'yı sallayacak soruşturma: 400'den fazla sporcu cinsel şiddet suçu işledi

Fransa'yı sallayacak soruşturma: 400'den fazla sporcu cinsel şiddet suçu işledi

Fransa'da, sporda cinsel şiddet ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar sonucu çarpıcı verilere ulaşıldı. 400'den fazla sporcunun cinsel şiddet suçu işlediği ortaya çıktı.

KARAR | DIŞ HABERLER

Fransa Spor Bakanlığı, 400'den fazla sporcunun cinsel şiddet suçunu işlediğini tespit etti. Bakanlık'ın verilere göre, cinsel şiddete maruz kalanların çoğu 15 yaşın altında.

Cinsel şiddet suçundan 60 kişinin adli kovuşturmayla karşı karşıya kaldığını belirten Bakanlık, 100'den fazla kişinin görevinden geçici veya kalıcı olarak alındığını ve diğer davalarla ilgili yerel soruşturmaların devam ettiğini söyledi.

Cinsel şiddet soruşturması, ayrıca tüm branşlardaki 48 spor federasyonunda sürüyor.

YÜZDE 96'SI ERKEK

Yine aynı veriler göre, suçu işleyenlerin yüzde 96'sı erkek. Kurbanların yüzde 83'ünün kadın olduğu ve yüzde 63'ünün de 15 yaşın altında olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Fransa'da sporda cinsel şiddet suçunun soruşturulması, 10 kere paten şampiyonu olan Sarah Abitbol'un 1990-1992 yılları arasında koç Gilles Beyer tarafından tecavüze uğradığını söylemesinin ardından, Şubat 2020'de başlatıldı.

Cinsel saldırıyla ilgili ön yargılaması yapılan Beyer'in soruşturması sürerken, birçok patenci de koçları tarafından cinsel saldırıya maruz kaldığını anlattı.

Bunun üzerine sporcuların ifadeleri için özel bir platform oluşturan Fransa Spor Bakanlığı, bir yıllık duruşmalar düzenledi.

Abitbol'un ifadesini Fransız sporu için tarihi bir an olarak niteleyen Bakanlık, yetkilileri istismar konusunda önlem almaya zorladı.

Cuma günü yürürlüğe giren, spor eğitimcilerinin daha sıkı kurallara göre belirlenmesini sağlayacak yeni yasa sonrası Fransa hükümeti ve spor federasyonları, taciz bildirimlerine daha hızlı ve daha etkili bir şekilde geri dönüş yapma sözü verdi.

Associated Press’te yer alan habere göre, Spor Bakanı Roxana Maracineanu, sporda cinsel şiddetle ilgili farkındalık yaratma konusunda kilit rol oynadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN