Futbolculara aşı önceliğine tepki gecikmedi: Ne güzel dünya değil mi?

Futbolculara aşı önceliğine tepki gecikmedi: Ne güzel dünya değil mi?

TFF Başkanı Özdemir tarafından futbolculara aşıda öncelik tanınacağının açıklanması beraberinde tepkileri getirdi. Bir kafe çalışanı en korunmasız sektörün hizmet sektörü olduğunu söyleyerek, "Aşı konusunda öncelik verilmemesi işçiler için büyük zorluk" dedi. Sosyal medyada ise öğretmenlerin aşılanmamasına dikkat çekilirken, futbolcuların aşılanacak olması eleştirildi.

EDA NARİN | KARAR

Türkiye yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında aşılama çalışmalarını sürdürüyor. Çinli Sinovac şirketinin ürettiği CoronaVac aşısından sonra yakın zamanda BioNTech aşısı ülkeye geldi ve vatandaşın tercihine bırakıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptıkları konuşmalarda sık sık Türkiye'nin aşılama çalışmalarında diğer ülkelere göre çok ileride olduğunun altını çizse de bu durum sokağa pek de öyle yansımıyor.

Vatandaşlar aşı randevularında yaşanan sorunlardan tutun da aşı sırası gelmeden aşı önceliği tanınanlarla mücadele etmek zorunda kalıyor.

FUTBOLCULARA AŞI ÖNCELİĞİ

Son olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, futbolcuların aşılama kapsamına alınması için Sağlık Bakanı Koca'dan onay aldıklarını duyurdu. Özdemir'in bu duyurusu akıllara aşı olması gereken meslek gruplarının hala aşılanmadığını ve bakanlığın konu hakkında adım atmadığını getirdi.

ÖĞRETMENLER HALA AŞILANMADI

BioNTech aşısının Türkiye'ye gelmesinden çok kısa bir süre önce Koca, öğretmenlerin aşılacağını duyurmuş ve BioNTech aşısının öğretmenlerde kullanılmaya başlayacağını duyurmuştu. Koca'nın bu açıklamasının üzerinden haftalar geçti fakat hala öğretmenler aşılanmadı.

RİSKLİ MESLEK GRUPLARINA AŞI YOK

Sürekli sokakta olması gereken ve insanlarla temas halinde olan meslek grupları aşılanmazken, seyircisiz oynanan maçlar öncesi sık sık Kovid-19 testi olan futbolculara öncelik verilmesi vatandaşın dikkatinden kaçmazken, tepki de gecikmedi.

"EN KORUNMASIZ SEKTÖR HİZMET SEKTÖRÜ"

Futbolcuların aşılanacak olmasını Karar'a değerlendiren bir kafe çalışanı şunları söyledi:

"Yani çok ortada olan bir durum aslında. En işlek ve en korunmasız sektör hizmet sektörü. İnsanlarla en yakın temasın olduğu sektör ve haftanın 6 günü ve en az 10 saatle çalışılıyor. Futbolcular zaten seyircisiz ortamda maç yapıyorken ve neredeyse her maç öncesi test yapılıyorken, hizmet sektörü çalışanları hiçbir şekilde test vs bir şeye ulaşamıyor. Zaten maddi olarak kayıp yaşarken bir de aşı konusunda öncelik verilmemesi işçiler için büyük zorluk. Bu işin psikolojik yıpranmasını söylemiyorum bile."

Bazı vatandaşlar ise karara sosyal medyadan tepki gösterdi.

"NE GÜZEL DÜNYA DEĞİL Mİ?"

"ÖĞRETMENLER DEĞİL FUTBOLCULAR..."

"BAŞLI BAŞINA SAÇMALIK"

"SONRA NEDEN BU ÜLKE GELİŞMİYOR..."

"1 YILDIR DELİ GİBİ ÇALIŞIYORLAR"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN