Futbolda Boxing Day nedir? İşte İngiltere Boxing Day maçları 2021-2022

Futbolda Boxing Day nedir? İşte İngiltere Boxing Day maçları 2021-2022

Aralık ayının son haftasında Avrupa ülkelerinde futbol ligleri Noel ve yılbaşı tatiline girerken, İngiltere Premier Lig'de 'Boxing Day' adıyla 26 Aralık ile 3 Ocak tarihleri arasında peş peşe maçlar oynanacak. İşte bu yılın Boxing Day tarihçesi...

İngiltere Premier Lig'de futbol takımları, 26 Aralık 2021 ile 3 Ocak 2022 tarihleri arasındaki 'Boxing Day'da 3'er maç yapacak. Hristiyan dünyasında Noel bayramı nedeniyle tatil olarak geçirilen günlerde, insanlara keyifli anlar yaşatmak amacıyla İngiltere'de futbol maçları oynanmaya devam ediyor. Fakat bu sezon koronavirüs vakaları nedeniyle bazı maçların ertelendiğini belirtelim.

BOXING DAY NE DEMEK?

Birleşik Krallık'ta 1871 yılında Kraliçe Victoria döneminden beri, Noel'in hemen ertesi günü olan 26 Aralık'a 'Boxing Day' adı veriliyor. İngiliz kültüründe geleneksel bir gün olan Boxing Day'de bankalar da dahil olmak üzere her yer kapanıyor ve insanlar aileleriyle vakit geçirip tatil yapıyor.

İngilizcede 'box', Türkçede 'kutu' anlamına geliyor. Boxing Day'in etimolojik kökenine dair üzerinde uzlaşılmış bir kesinlik söz konusu değil; fakat terimin anlamı hediyelerin açılması ile özdeşleştiriliyor. Soylular ve onların hizmetlileri arasında yardımlaşma günü olarak kutlanan gün zamanla Boxing Day adını aldı.

BOXING DAY ANLAMI NEDİR?

Rivayete göre; kiliselerde fakirlere yardım amacıyla bir kutuda toplanan paraların 26 Aralık'ta kutuların açılıp yardıma muhtaç kişilere dağıtılma alışkanlığından geldiği söylenir.

Bir diğer söylentiye göre ise; deniz yolculuğuna çıkan mürettebattan sefere çıkmadan önce para toplanır ve bu para bir kutuya konulur, eğer mürettebat seferden zarar görmeden dönerse toplanan para yardıma muhtaç kişilere dağıtılması adına bir rahibe teslim edilirdi.

Bir diğer ve en geçerli söylentide ise; İngiliz soylular, Noel gününde (25 Aralık) çalışanlarına hizmetlerinden ötürü bir kutu içerisinde hediye verirdi. Çalışanlar aldıkları hediyeleri ertesi gün (26 Aralık) aileleriyle birlikte açar ve günü mutlu bir şekilde geçirirdi. Kutu açtıkları 26 Aralık günü ise 'Boxing Day' olarak anıldı.

1957 yılından beri, tatil günlerinde insanların ekran başında beraber iyi vakit geçirmesi amacıyla, İngiltere Premier Lig'de 26 Aralık ile 3 Ocak günleri arasında peş peşe futbol maçları oynanıyor.

https-trivela-com-br-wp-content-uploads-2018-12-xmas.jpg

BOXING DAY MAÇLARI 2021

İngiltere Premier Lig'de 2021'i 2022'ye bağlayacak günlerde oynanacak 'Boxing Day' maç programı şöyle:

PREMIER LİG / 19. HAFTA

26 ARALIK 2021 PAZAR

Manchester City - Leicester City
Norwich City - Arsenal
Tottenham - Crystal Palace
West Ham United - Southampton
Aston Villa - Chelsea
Brighton & Hove Albion - Brentford
Burnley - Everton (Ertelendi)
Liverpool - Leeds United (Ertelendi)
Wolverhampton - Watford (Ertelendi)

27 ARALIK 2021 PAZARTESİ

Newcastle United - Manchester United

PREMIER LİG / 20. HAFTA

28 ARALIK 2021 SALI

Arsenal - Wolverhampton
Crystal Palace - Norwich City
Southampton - Tottenham
Watford - West Ham United
Leeds United - Aston Villa
Leicester City - Liverpool

29 ARALIK 2021 ÇARŞAMBA

Chelsea - Brighton & Hove Albion
Brentford - Manchester City

30 ARALIK 2021 PERŞEMBE

Everton - Newcastle United
Manchester United - Burnley

PREMIER LİG / 21. HAFTA

1 OCAK 2021 CUMARTESİ

Arsenal - Manchester City
Leicester City - Norwich City
Watford - Tottenham
Crystal Palace - West Ham United

2 OCAK 2021 PAZAR

Brentford - Aston Villa
Everton - Brighton & Hove Albion
Leeds United - Burnley
Southampton - Newcastle United
Chelsea - Liverpool

3 OCAK 2021 PAZARTESİ

Manchester United - Wolverhampton

İNGİLTERE PREMIER LİG MAÇLARI HANGİ KANALDA?

Futbolseverlerin yakından takip ettiği Avrupa futbolunun zirvesi Premier Lig, ülkemizde S Sport 1 ve S Sport 2 kanallarından canlı yayın ile ekranlara geliyor. S Sport kanalları, ücretli hizmet veren yayın platformlardan ve S Sport Plus online platformundan izlenebiliyor. İngiltere Premier Lig ile İtalya Serie A'nın bütün maçlarına ve İspanya La Liga ile Portekiz Süper Lig'in önemli maçlarına S Sport Plus'tan ulaşmak mümkün.

TARİHE GEÇEN BOXING DAY HAFTASI

1963 yılında oynanan Boxing Day maçlarında, Premier Lig tarihinin en gollü haftası olarak tarihe geçti. 26 Aralık 1963 günü oynanan 10 maçta toplam 66 gol atıldı.

o6cwus1haw661.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN