G20'de Kovid iş birliği! Maliye bakanları anlaştı

G20'de Kovid iş birliği! Maliye bakanları anlaştı

Kovid-19 aşılarına adil erişimin sağlanması için G20 ülkelerinin maliye bakanları iş birliği yapma kararı aldı.

G20 ülkelerinin maliye bakanları ile merkez bankası yöneticileri video konferansta bir araya geldi. İtalya'nın ev sahipliğinde yapılan zirvede koronavirüs salgınının neden olduğu sağlık krizi ve ekonomik küçülme, salgın sonrası mali toparlanma süreci ve internet üzerinden hizmet veren büyük dijital şirketlerin vergilendirilmesi gibi konuları ele alındı.

"KÜRESEL KRİZE KÜRESEL İŞ BİRLİĞİ"

G-20 İtalya Dönem Başkanlığı tarafından toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Üyeler, ortak öncelikler ve çok taraflı bir yaklaşımdan başlayarak mevcut küresel zorlukları ele almak için uluslararası koordinasyonu güçlendirme konusunda mutabık kaldı" ifadeleri kullanıldı.

"KOVİD-19 AŞISINDA İŞBİRLİĞİ"

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso'nun G-20 ülkelerinin belirsizliklere karşı tetikte kalması gerektiğini belirttiği, aşı geliştirme çalışmalarındaki ilerlemeler ile yeni koronavirüs mutasyonlarının ortaya çıkması arasındaki paralellik riskine dikkat çektiği bildirildi. Toplantı ardından gazetecilere yaptığı açıklamada ise Aso, G20 maliye bakanları ve merkez bankası yöneticilerinin Kovid-19 aşılarının adil dağıtımını sağlamak üzere birlikte çalışma konusunda mutabık kaldığını doğruladı. Aso, "Düşük gelirli ülkelerin de aşıya ulaşmasını sağlamak gerekiyor. Bu konuda mutabakata vardık" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN