Gadir Hum bayramı mesajları | Gadir Hum bayramı sözleri ve şiirleri

Gadir Hum bayramı mesajları | Gadir Hum bayramı sözleri ve şiirleri

Şii-Alevi inancına sahip vatandaşların 3. bayramı olan Gadiri Hum bayramı, 7-8 Ağustos günü kutlanıyor. Şii'lerin bayram günü Gadir Hum bayramı mesajları, sözleri ve şiirlerini sizler için hazırladık

Gadir-i Hum Alevi-Şii vatandaşların kutladığı Gadir-i Hum 7-8 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) Veda Haccı konuşmasını burada yaptığı rivayet edilmektedir. Gadir Hum bayramı mesajlarını ve Gadir-i Hum hakkında detaylar sizlerle…

GADİR HUM BAYRAM MESAJLARI

Gadir-i Hum Bayramının tüm dünyada bütün insanlığa barış kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.

Sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin kapısı Gadir Hum Bayramımız kutlu olsun.

Yüzyıllardır farklı kültür ve inançların huzur içerisinde bir arada yaşadığı, herkesin birbirinin inancına veya inançsızlığına saygı duyduğu Hatay başta olmak üzere ülkemizin ve dünyanın birçok yerinde büyük bir samimiyetle kutlanan #GadirHum Bayramımız kutlu olsun.

Birlik, beraberlik ve kardeşliğin simgesi olan Gadirhum Bayramı’nın tüm dünyaya sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyoruz.
Barışın, kardeşliğin ve tüm insanlığın Gadir-i Hum Bayramının kutlu olsun.

GADİR HUM BAYRAMI NEDİR? (TIKLA-ÖĞREN)

GADİR-İ HUM BAYRAMI NEDİR?

Gadir-i Hum bayramında Peygamberimiz H.z Muhammed (s.a.v) H.z Ali'yi velayet makamına atamıştır ve her sene Zilhecce ayının on sekizinci günü Gadir-i Hum bayramı olarak kutlanmaktadır.

Gadir-i Hum günümüzde Suudi Arabistan'ın Mekke ile Medine,'yi birbirinden ayıran Rabiğ Vadisi üzerinde Rbiğ şehri yakınlarında yer alan bir mıntıkanın ismidir. Eksi dönemde Medine'den Mekke'ye giden yolun 5 km'sinde sol tarafta olan, ismi geçen vadide bir nehir sebebiyle oluşmuş bir gölcüktür.

GADİR-İ HUM BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANIR?

Şii Müslümanlar tarafından Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'na ek olarak Hicri Takvime göre Zilhicce Ayının On Sekizinci günü kutlanmaktadır.

YAPILMASI TAVSİYE EDİKEN İBADETLER VE AMELLER NELERDİR?

1- Oruç Tutmak
2- Hz. Ali'yi Ziyaret Etmek
3- Gusül Almak
4- Seyyid İbn Tavus'un İkbal kitabından Resulullah'tan Sığınma Duası'nı okumak.
5- Gusül abdesti alıp öğleye yarım saat kala iki rekat namaz kılmek. Her rekatta 1 defa Fatiha suresi 10 defa İhlas suresi 10 Ayetel Kürsü ve 10 defa Kadir suresi okumak.
6- Nubde Duası'nı okumak.
7- İki rekat namaz kılarak, namazdan sonra secdede 100 defa Allah'a şükretmek ve başını secdeden kaldırarak şu duayı okumak;

"Allah’ım, ben senden diliyorum; (şu şahadetle ki) sana hamdolsun, sen teksin, ortağın yoktur, sen birsin, teksin, hiçbir şeye ihtiyacın yoktur, doğmadın ve doğurmadın ve senin hiçbir benzerin yoktur. Muhammed senin kulun ve elçindir –rahmetin onun ve Ehlibeytinin üzerine olsun-, Ey her gün bir işte ve şanda olan, nitekim bana lütufta bulunmakta senin şanındandır. Şöyle ki beni kendinin icabet ehlinden, dininin ehlinden, davetinin ehlinden kıldın. Kendi lütuf, kerem ve bağışınla yaratılışımın başından beni buna muvaffak ettin. Sonra rafet ve rahmetinle lutfuna başka bir lütuf, keremine başka bir kerem ve bağışına başka bir bağış ekledin ve nihayet yaratılışımı yeniledikten sonra bana bu ahdi yeniledin. Oysa ben tamamen onu unutmuş, yanılmıştım ve nimetlerinden, gaflet etmiştim. Sonra sen nimetini bana tamamladın; şöyle ki bunu bana hatırlattın, bununla bana lütufta bulundun ve beni ona hidayet etin. O halde ey ilahi, ey seyidim ve mevla’m! Gelecekte de bunu bana tamamlaman ve bununla (iman nimetiyle) beni öldürünceye dek bunu benden almaman ve öylece benden razı olmanda senin şanındandır. Doğrusu sen nimetini tamamlamak hususunda nimet verenlerden daha layıksın.

Allah’ım! Seninle lütfünle çağıranı duyduk, itaat ettik ve olumlu yanıt verdik. O halde rabbimiz, bağışlamandan dolayı sana hamdolsun; dönüşümüz sanadır. Tek ve ortağı olmayan Allah’a ve elçisi Muhammed’e -Allah’ın rahmeti ona ve Ehlibeytine iman ettik- Onu (peygamberliğini) doğruladık. Allah’a çağırmakta ona icabet ettik. Bizim Mevla’mız ve tüm müminlerin Mevlası Emirilmüminin Ali b. Ebu Talib’i sevmekte Resulullah’ı izledik. O Allah’ın kulu, Resulullah’ın kardeşi, en büyük sıddık, Allah’ın yaratılmışlara hüccetidir. Onunla peygamberinin, hak ve apaçık dinini teyit etti. o Allah’ın dininin nişanesi, ilminin mahzeni, Allah’ın gaybının sandığı, Allah’ın sırrının yeri, Allah’ın kulları üzerindeki emini ve kulları arasındaki tanıdığıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN