Onyekuru’da mutlu son

Onyekuru’da mutlu son

Galatasaray transfer etmek için bir süredir girişimlerini sürdürdüğü Henry Onyekuru transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı-Kırmızılı formayı 3. kez terletecek Nijeryalı futbolcu ‘rötarlı olarak’ İstanbul’a gelecek.

Devre arasında kadrosunu  hızlı bir kanat oyuncusuyla güçlendirmeyi planlayan Galatasaray transferi için uzun süredir girişimde bulunduğu Onyekuru için gün sayıyor. Cimbom, Nijeryalı futbolcunun transferi için her konuda anlaştığı Fransız ekibi Monaco ile  son olarak kiralama modelinde karar kıldı.

Fransa’da alınan koronavirüs önlemleri kapsamındaki gecikme sebebiyle iki kez uçağı kaçıran Onyekuru, test sonuçlarının ardından İstanbul’a ayak basması bekleniyor. İstanbul’a Paris üzerinden gelecek Nijeryalı futbolcu bir süre karantinada kalacak.

Fransa ekibi Monaco’da beklediği süreleri alamayan Onyekuru BBC’ye verdiği röpörtajda devre arası Monaco’dan kesinlikle ayrılacağını belirtmişti. Nijeryalı yıldız artık futbol oynamak istediğini belirtirken “Ocak ayında futbol oynamak için ayrılacağım. Formumu tekrar yakalamak için Monaco’ya veda edeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Sarı-Kırmızılı kulübün, formasını 2 ayrı dönemde kiralık olarak terleten Henry Onyekuru’nun sözleşmesi hakkındaki detayların ilerleyen günlerde belirteceği öğrenildi. Galatasaray’a ilk olarak 2018-2019 sezonunda kiralanan Nijeryalı 44 maçta 16 gol 3 asist kaydetmişti.2019-2020 sezonu devre arasında tekrardan kiralanan 24 yaşındaki futbolcu forma giydiği 12 maçta 1 gol 1 asistlik performans sergilemişti.

23 yaşındaki futbolcu Galatasaray forması altında 1 lig ve 1 kupa şampiyonluğu yaşamıştı. Onyekuru bu sezon Monaco’da yalnızca 143 dakika süre alabildi. Nijeryalı oyuncunun ismi bu transfer döneminde Fenerbahçe ile de anılmıştı.

DERVİŞOĞLU CİMBOM DEDİ

Galatasaray, transfer döneminde bir çok Süper Lig ekibinin ilgilendiği Halil Dervişoğlu ile resmi görüşmelere başlandığını duyurdu. Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada  “Profesyonel futbolcu Halil İbrahim Dervişoğlu´nun kulübümüze geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü Brentford F.C. ile resmi görüşmelere başlanmıştır” ifadelerine yer verildi. Devre arası transfer döneminde adı daha önce Aytemiz Alanyaspor ve Trabzonspor ile anılan 21 yaşındaki futbolcu tercihini Galatasaray’dan yana kullandı. Kiralık olarak Sarı-Kırmızılı ekibe katılacak forvet oyuncusu Türkiye Ümit Milli takımıyla Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde 9 maçta kaydettiği 7 gol ile dikkatleri çekmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN