Gana parlamentosunda Meclis Başkanlığı kavgası

Batı Afrika ülkesi Gana'da meclis başkanlığı seçimlerinde Ulusal Demokratik Kongre ve Yeni Vatansever Parti milletvekilleri arasında çıkan çatışmalara ordu müdahalede etti.

Gana parlamentosunda Ulusal Demokratik Kongre ve Yeni Vatansever Parti arasında yaşanan Meclis Başkanlığı seçimi çatışmaya döndü. İki partinin milletvekilleri arasında çıkan arbadeye ordu müdahalede bulundu. 

Afrika kıtasının batısında yer alan Gana Cumhuriyeti parlamentosunda Meclis Başkanlığı seçiminde yaşanan gerilim fotograf karelerine böyle yansıdı.

asker.jpg

Ulusal Demokratik Kongre ve Yeni Vatansever Parti arasında Meclis Başkanı seçimi için Parlamento Katibi tarafından yürütülen gizli oylamayla ilgili anlaşmazlıklar ortaya çıktı.

Ordunun müdahalede bulunduğu meclis başkanlığı seçimini Alban Sumana Kingsford Bagbin seçildi.

Ulusal Demokratik Kongre ve Yeni Vatansever Parti arasında Meclis Başkanı seçimi için Parlamento Katibi tarafından yürütülen gizli oylamayla ilgili anlaşmazlıklar ortaya çıktı.Oylama sırasında iktidardaki bir milletvekilinin sandığa el koymaya çalışması üzerine kaotik sahneler patlak verdi.

SANDIKLAR YUMRUKLANDI

Tartışmaların ardından çıkan arbedede milletvekilleri birbirlerine saldırdı, bazılarının ise seçim sandıklarını yumruklarını ve tekmeledikleri görüldü. ​İki partinin milletvekilleri arasında çıkan çatışmaya parlamento salonuna giren ordu müdahalede bulundu.

RAKİP ADAYIN 3 FARKLI ÖNDE GÖSTERİLDİ İDDİASI

Seçimde geçici olmayan sonuçlara göre, Ulusal Demokratik Kongresi (NDC) partisinin, adayı Alban Sumana Kingsford Bagbin'in meclis başkanlığı seçildiği ifade edildi. Öte yandan, çatışmanın Yeni Vatansever Parti'nin (NPP) adayı ve Parlamento Başkanı Prof. Aaron Mike Oquaye'nin önde gösterildiği iddiaları üzerine çıktığı ifade edildi. 

Muhalefetteki Ulusal Demokratik Kongre'den milletvekili seçilen Kwame Twumasi Ampofo da, "Kanun ve düzen tamamen çöktü" ifadesini kullandı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN