Gana'da su faturalarını 3 ay devlet ödeyecek

Gana'da su faturalarını 3 ay devlet ödeyecek

Gana'da koronavirüs nedeniyle su faturalarını 3 ay devlet ödeyecek. Gana'da şimdiye kadar 214 Kovid-19 vakası görülürken, 5 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Batı Afrika ülkesi Gana'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle su faturaları 3 ay boyunca devlet tarafından karşılanacak.

Gana Devlet Başkanı Nana Akuffo-Addo, ulusal televizyonda yaptığı açıklamada, ülkede Kovid-19'la mücadele kapsamında vatandaşın nisan-mayıs-haziran su faturalarını devletin ödeyeceğini belirtti.

ELEKTRİK FATURALARINDA DA İNDİRİM

Bu süre zarfında ülkede elektrik faturalarına da indirim yapılacağını söyleyen Akuffo-Addo, "Gana Su ve Gana Elektrik şirketleri bu dönemde kesintisiz su ve elektrik tedariki sağlamaya yönlendirildi. Arzın kesilmesi söz konusu olmayacak." ifadelerini kullandı.

Akuffo-Addo, bu süreçte sağlık personeline de yüzde 50 zam yapılacağını açıkladı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 73 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece koronavirüsün ilk görüldüğü tarih olarak açıklanan 11 Mart'tan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 574'e yükseldi.

Yine açıklanan son rakamlara göre Türkiye'de toplam vaka sayısı 27 bin 69 olurken, Kovid-19 tedavisi tamamlanarak taburcu edilen toplam kişi sayısı bin 42.

Dün akşam Twitter'dan son verileri de paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı: "Test sayısında 20.000'i aştık. İyileşen toplam hasta sayımız 1.000'i geçti. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım. Yeni uygulamada davranışlarıyla herkese örnek olan gençlere teşekkür ediyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN