Gazeteci Mehmet Atalay, spor yazılarıyla KARAR'da

Gazeteci Mehmet Atalay, spor yazılarıyla KARAR'da

Gazeteci Mehmet Atalay, spora yazılarıyla yarından itibaren KARAR gazetesinde okurlarıyla buluşuyor. Daha önce birçok gazetede üst düzey görevlerde bulunan ve yazarlık yapan Atalay, Avrupa Fair-Play Ödülü’nü alan Türkiye’nin ilk ve tek genel müdürü olma unvanına sahip.

Gazeteci Mehmet Atalay, spor yazılarıyla okurlarıyla bundan böyle KARAR gazetesinde buluşacak.

Kariyerini ağırlıklı olarak spor üzerinde yapan Atalay, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Türkiye Futbol Adamları Derneği üyesi.

Mehmet Atalay, 1965 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Gazetecilik mesleğine Trabzon Karadeniz gazetesinde başladı. Son Havadis, Tercüman ve Milli Gazete’deki gazeteci-yazarlık görevlerinde bulundu. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri Genel Müdürlüğü görevine başladı ve bu görevi 2000 yılına kadar sürdürdü. Genel Müdürlük görevinin yanı sıra, Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Spor Danışmanlığı görevini de yürüttü.

2000 yılında Yeni Şafak gazetesi Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Atalay, 2003 yılında başladığı Başbakan Başmüşavirliğinin ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne atandı. Genel Müdürlüğü (24.02.2003 - 01.12.2008) süresince Merkez Danışma Kurulu Başkanlığı, İstanbul Olimpiyat Hazırlık ve Düzenleme Kurulu As Başkanlığı, TMOK Yönetim Kurulu Üyeliği,Olimpiyat İcra Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Paralimpik Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Futbol Adamları Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, İstanbul Gazeteciler Derneği ve Dünya Spor Yazarları Birliği üyesi (AIPS kartı sahibi) olan Atalay, IOC’nin (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) en büyük ödüllerinden biri olan ‘Sport and Youth’ (2008 Spor ve Gençlik Ödülü) ile Avrupa Fair-Play Ödülü’ne sahip (2007), Türkiye’nin ilk ve tek genel müdürü olma unvanına sahiptir. Son olarak Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevinde bulunda. Şubat 2015’te görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olmuştur. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN