Gaziantep Büyükşehir, toplu ulaşımda HES kodu sorgulamasına başladı

Gaziantep Büyükşehir, toplu ulaşımda HES kodu sorgulamasına başladı

Kentkart, İç İşleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulaması hakkındaki genelgeye uygun olarak alt yapı teknolojisini geliştirdi.

İlk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde çalışmalara başlayan Kentkart, Gaziantepkart kullanıcılarına tanınan 2 haftalık akreditasyon süresinin sonunda Gaziantepkart ile yapılan yolculuklarda HES kodu sorgulama ve geçiş engelleme işlemini 17 Ekim 2020 tarihinde devreye aldı. Yapılan çalışmada Kentkart teknolojisi ile Sağlık Bakanlığı verileri arasında gerçek zamanlı entegrasyon sağlandı. Bu sayede ulaşım kartını kart okuyucuya gösteren kullanıcıların öncelikle HES kodu sorgulanıyor ve Sağlık Bakanlığı tarafından riskli veya temaslı olarak bildirilen kullanıcıların toplu ulaşım araçlarına binmesi engelleniyor. Kentkart tarafından yapılan bu entegrasyon ile toplu ulaşım araçlarında seyahat eden vatandaşların sağlığı korunurken, karantinada olması gereken vatandaşlar tespit edilerek emniyete bildiriliyor ve toplu taşıma kullanan tüm yolcular için daha güvenli bir seyahat alanı oluşturuluyor. Sistemin çalışabilmesi için vatandaşların toplu ulaşımda kullandıkları kartları HES kodları ile eşleştirmesi gerekiyor. Kartlarını HES kodları ile eşleştirmeyen kullanıcılar toplu ulaşım araçlarından yararlanamıyor.

Kentkart, yerli ve milli bir teknoloji şirketi olarak Covid-19 ile mücadele kapsamında yapılan tüm ar-ge çalışmalarını sosyal sorumluluk görevleri arasında değerlendiriyor. Bu kapsamda Kentkart, faaliyet gösterdiği şehirlerde Belediyelerin Sağlık Bakanlığı ile imzalayacakları protokoller doğrultusunda şehir içi toplu ulaşımda gerçek zamanlı HES sorgulaması yaparak vatandaşlara sağlıklı ve güvenli yolculuk imkânı sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN