Araban Ovası’nda yetişen organik ürünlere yoğun ilgi

Araban Ovası’nda yetişen organik ürünlere yoğun ilgi

Araban ilçesinde, çiftçilerin tarlalarından toplayıp yol kenarlarındaki hayma ve kulübelerde sattıkları organik ürünler, bölge halkı tarafından büyük ilgi görüyor

Sağlığına dikkat eden bölge halkı, Araban Ovası’nın bereketli topraklarında doğal olarak yetiştirilen organik mevsim sebzeleri, meyveleri ve ot çeşitlerine ilgi gösteriyor. Doğan beslenmek isteyen vatandaşlar, Gaziantep-Adıyaman karayolu üzerinde kurulan hayma ve kulübelerdeki satıcılara yoğun ilgi gösteriyor.Ağustos ayının ilk haftasında olgunlaşan organik meyve ve sebzelere vatandaşların ilgi gösterdiğini söyleyen Arabanlı çiftçilerden Abdullah İzsüren, “Manavlardan alınan ürünlerin fiyatına ek giderler ve kar payı ekleniyor, hal böyle olunca da burada sattığımız ürünlerin fiyatları ile manavlarda ve marketlerde satılan ürünlerin fiyatları arasında farklılık oluyor. Biz üreticilerde kendi tarlalarımızdaki yerin yüzlerce metre altındaki derin sondaj kuyularımızla elektrik gücü ile yeryüzüne çıkardığımız temiz ve soğuk su ile sulayarak yetiştirdiğimiz doğal organik sebze ve meyve çeşitlerimizle halkı ucuz ve organik gıdalarla buluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

GAZİANTEP/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN