Gaziantep'de 'geçmiş olsun' ziyareti yapılan mahalle karantinaya alındı

Gaziantep'de 'geçmiş olsun' ziyareti yapılan mahalle karantinaya alındı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde mahallelinin anjiyo olduğu için "geçmiş olsun" ziyaretine gittiği kişide koronavirüs tespit edildi. Ziyarete gelenlerde birisinin de bakkal olması nedeniyle tüm mahalle karantinaya alındı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 16 konuta yönelik karantina kararı genişletilerek mahallenin tamamında uygulanmaya başlandı.

Alınan bilgiye göre, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Kozdere mahallesindeki bir hastaya 'Geçmiş olsun' ziyareti gerçekleştirilmesinin ardından 16 konutu kapsayacak şekilde alınan karantina kararıyla ilgili gelişmeleri takip ediyor.

MAHALLELİ ZİYARETİNE GELDİ

Bu kapsamda, anjiyo olduğu için mahallelinin ziyaretine geldiği ve daha sonra Kovid-19 testi pozitif çıkan yaşlı kadının kızında da virüs tespit edildi.

Yürütülen çalışmalar neticesinde ziyarete katıldığı tespit edilen ve mahalledeki bakkalı işleten karı-kocanın testleri de pozitif çıktı.

Bakkal çiftin mahalledeki bulaşma riskini artırma ihtimalini göz önünde bulunduran İslahiye İlçe Hıfzıssıhha Kurulu üyeleri, karantina kapsamını genişletme kararı aldı. Bu kapsamda Kozdere Mahallesi'nde 5 Haziran'a kadar sokağa çıkma kısıtlamasına karar verildi. Kararın ardından mahallenin tüm giriş çıkışları barikatlarla kapatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN