Gaziantep'te 16 ev daha karantinaya alındı

Gaziantep'te 16 ev daha karantinaya alındı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde koronavirüs (corona virüs) tedbirleri kapsamında 16 ev karantina altına alındı. Anjiyo olan bir kişinin, Kovid-19 testinin pozitif çıktığı, bunun üzerine 'geçmiş olsun' ziyareti giden kişilerin karantinaya alındığı belirtildi. Daha önce de Burdur ve Van'da taziye ziyaretine giden kişilerde Kovid-19 tespit edilmişti.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde özel hastanede anjiyo olduktan sonra ilçeye bağlı Kozdere Mahallesi'ndeki evine dönen kişi, bir süre sonra rahatsızlandı.

Yüksek ateş şikayetiyle İslahiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kişinin yapılan Kovid-19 testi pozitif çıktı.

48 KİŞİ KARANTİNA ALTINDA

Bunun üzerine, çoğunu anjiyo sonrası 'geçmiş olsun' ziyaretine gelenlerin oluşturduğu temaslı 48 kişinin yaşadığı 16 evin karantina altına alınmasına karar verildi.

Karantinaya alınan evlerin kapısına uyarıcı yazı asılırken, Kozdere Mahallesi Camisi’nden yapılan anonsla sokağa çıkma kısıtlamasına uyulması, bayram ve komşu ziyaretlerinin yapılmasına geçici süreliğine ara verilmesi istendi.

UYARI YAZISINA TEPKİ GÖSTERDİ

Bu arada, anjiyo olan kişinin oğlu, evlerinin kapısına uyarıcı yazı asılmasına tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN