Geç gelen Diriliş

Sezonun en etkili ilk yarısını oynayan Fenerbahçe maçın ilk başından itibaren Kasımpaşa kalesini abluka altına alarak 10 dakikalık süreçte üç pozisyon buldu, Soldado'nun direkten dönen topunda ise şansı yanında değildi. Fenerbahçe, formda kalecisi Harun'un futbol sahalarında ender görünen hatası ile golü kalesinde görse de oyundan kopmayarak sağ tarafta Dirar ve ilk yarının en etkili isimlerinden olan İsla ile tehlikeli pozisyonları bulmaya başladı, Fransız yıldızı Valbuena'nın asistinde Eljif'in kafa vuruşuyla beraberliği bulan Sarı-Lacivertli takım yeniden toparlandı. Fransız yıldızının hazırladığı pozisyonda İsla ile ikinci ile golü bulsa da Soldado'nun ofsaytını iyi gören Halis hoca, pozisyonu inceleyerek golü iptal etti ve ilk yarıda sıfır hata ile maçı yönetti.

Temponun ikinci yarıda düşmediği maçta ilk yarı kontrataklarla pozisyon bulmaya çalışan Kasımpaşa, Periaca ile tehlikeli bir atak yakalasa da Harun, güzel kurtarışı ile mücadele başında yaptığı hatasını telafi etti. Oyunun kontrolünü tekrar eline alan Sarı-Lacivertli takım Valbuena'nın frikiği ile beklediği golü buldu, Golden önce Veysel Sarı'nın hareketinde kırmızı kart vermeyen Halis hoca, tartışmalı bir karar verse de oyunun genelinde iyiydi, Soldado ile bir gol daha bulan Fenerbahçe bu sezon ikinci deplasman galibiyetini de almış oldu. Oyuna son anlarda dahil olan Adnre Ayew, girdiği ilk net pozisyonu harcayarak, Fenerbahçeli taraftarlara adeta saç baş yoldurttu. Nijeryalı oyuncunun bu kötü performansıyla, daha ne kadar forma bulabileceği ise tam anlamıyla merak konusu.

Ayrıca Sarı-Lacivertli takım karşılaşma boyunca kontrolü elinden bırakamyarak, sezonun başından bu yana ilk defa istediği oyunu segileyebildi. Fenerbahçe kazandığı üç puanla da son üç haftayada rahat bir nefes alarak girmiş oldu.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum