Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'ndan Erdoğan'a çağrı: Akraba kayırmacılığına son verin

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'ndan Erdoğan'a çağrı: Akraba kayırmacılığına son verin

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin gündeme ilişkin görüşlerini sosyal medyadan yaptığı canlı yayında aktardı. Rekor kıran döviz kurları ve işsizlik rakamlarını değerlendiren Davutoğlu, "Hazine ve Maliye Bakanı'ndan başlayarak nepotizme ve akraba kayırmacılığına son verin. Sizin göreviniz yakınlarınızı ya da bakanlarınızı değil milli onurumuz olan Türk Lirası'nı ve milletimizin uluslararası refah seviyesini korumaktır" ifadelerini kullandı

Ekonomi yönetimini eleştiren Davutoğlu "Bu iktidar liyakat sahibi insanları dinlemek yerine cahil bir grup komplocu, demokrasi düşmanı ve liyakatsiz akla teslim olmuştur. Bir grup rantiyecinin isteklerine teslim olmuştur" dedi.

"95 MİLYAR DOLARLUK ULUSLARARASI REZERVİ SATTINIZ"

Kuru 'dizginlemek' amacıyla yapılan işlemlere işaret eden Davutoğlu "Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerini yok sayıp kimin koyduğu belli olmayan kur hedefine ulaşabilmek amacıyla ülkenin 95 milyar dolarlık uluslararası rezervini sattınız. Kıskanıyorlar dediğiniz, sözde başarılarını anlattığınız, sosyal medya kampanyaları ile yedirmeyiz dediğiniz Hazine ve Maliye Bakanı’nın performansını somut verilerle, oraya buraya çekiştirmeden özetleyeyim" dedi ve ekonomiye dair bazı verileri aktardı:

"Döviz kurundaki artış %60 olarak gerçekleşmiş, sözde faiz karşıtı politikalarınıza rağmen devletin faiz ödemeleri %85 artarak 120 milyar TL’ye çıkmış, kamu bütçesindeki açık 68 milyar TL’den 155 milyar TL’ye ulaşmıştır. İşgücü piyasasında olamayan nüfusumuz 5 milyon kişi artmış, 15-24 yaş arası gençlerimiz de işsizlik %19’dan %25’e yükselmiş. Dört gençten biri işsiz kalmış, Türk Lirasına olan güven kaybolduğu için, yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı %30 düzeyinde artmıştır."

"NEPOTİZME VE AKRABA KAYIRMACILIĞINA SON VERİN"

TÜİK'in tartışmalı verilerine değil, gerçek istatistiklere itibar edilmesi gerektiğine işaret eden Davutoğlu, "Erdoğan, bir ay önce '2023’te Türkiye’yi ilk 10 ekonomi içerisine sokacağız' dediniz. Nasıl yapacaksınız, Allah rızası için bize de söyleyin lütfen. Sürekli “büyük ve güçlü Türkiye” diyerek, sosyal medya kampanyaları düzenleyerek, tweet atarak nasıl olacak bu iş? Böylesine gerçeklerden kopmuş bir iktidarın bu ekonomik krizden ülkemizi çıkarması mümkün mü? Hazine ve Maliye Bakanı'ndan başlayarak nepotizme ve akraba kayırmacılığına son verin. Sizin göreviniz yakınlarınızı ya da bakanlarınızı değil milli onurumuz olan Türk Lirası'nı ve milletimizin uluslararası refah seviyesini korumaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN