Gelecek Partisi'nden 'şifresiz yayın' çağrısı: Sporseverlerin canını riske atmayın

Gelecek Partisi'nden 'şifresiz yayın' çağrısı: Sporseverlerin canını riske atmayın

Kafe ve restoranlar başta olmak üzere kapatılan birçok mekan yarın itibarıyla yeniden açılacak. 12 Haziran'da da TFF'nin kararıyla futbol maçları tekrar başlayacak. Bu iki karar, özellikle kafe ve sosyal alanlarda maçları takip etmek isteyen sporseverler için ciddi bir risk oluşturacak. Bu riske dikkat çeken Gelecek Partisi'nden de 'şifresiz yayın' çağrısı geldi: Hiçbir vatandaşımızın sağlığı 'yayın gelirlerinden' elde edilecek kazançtan önemsiz değildir.

Kafe ve restoranlar başta olmak üzere kapatılan birçok mekan yarın itibarıyla yeniden açılacak. 12 Haziran'da da Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kararıyla futbol maçları tekrar başlayacak. Bu iki karar, özellikle kafe ve sosyal alanlarda maçları takip etmek isteyen sporseverler için ciddi bir risk oluşturacak. Bu riske dikkat çeken Gelecek Partisi'nden de 'şifresiz yayın' çağrısı geldi: Hiçbir vatandaşımızın sağlığı 'yayın gelirlerinden' elde edilecek kazançtan önemsiz değildir.

Gelecek Partisi'nin, Gençlik ve Spor Politikaları İzleme Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi:

"Sayın Cumhurbaşkanı 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle restoran, cafe ve buna benzer yerlerin sosyal mesafe şartları kurallarına riayet edilmesi şartıyla açılacağını duyurdu. Öte yandan TFF, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun onayını almadan 12 Haziran itibarıYLA Süper Lig Müsabaka programını ilan etti.

"MAÇLAR ÜCRETSİZ İZLENEBİLSİN"

Daha önce de maçların ücretsiz izlenebilmesine olanak sağlanması amacıyla, sosyal medyada #ŞifresizFutbol başlığıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurumu uyardık. Sporseverlerin canlarının riske atılmasının yanlış olduğunu önemle vurguladık.

Bugün itibarıyla görülüyor ki bu uyarımızı ve tavsiyemizi başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere diğer sorumlu kurumlar dikkate almadı. Ne yazık ki spor müsabakalarının şişreli olarak yayınlanacağını öğrenmiş bulunuyoruz.

"DEVLET İNAT İLE YÖNETİLEMEZ"

Daha kaç kişinin kafelerde Covid-19 virüsüne yakalanacağını ve hayatını kaybedeceğini bilemiyoruz. Devlet birilerinin cebine para girecek diye inat ile yönetilmez. Hiçbir vatandaşımızın sağlığı 'yayın gelirlerinden' elde edilecek kazançtan önemsiz değildir. Bu konuda gerekli tedbirleri alması için Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerini ve diğer sorumlu kurumları derhal göreve davet ediyoruz. Sporseverlere ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

NE OLMUŞTU?

7 Mayıs'ta Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir "Şimdilik olmak kaydıyla, elimizde değişik senaryolarımız da bulunmakla birlikte ertelenen Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Liglerimizi 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık" açıklaması yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN