Gençlik Projeleri Destek Programı başvuru sayfası Gençlik Projeleri Destek Programı son başvuru tarihi

Gençlik Projeleri Destek Programı başvuru sayfası  Gençlik Projeleri Destek Programı son başvuru tarihi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan Gençlik Projeleri Destek Programı son başvuru tarihi uzatıldı. Adaylar, Gençlik Projeleri Destek Programı başvuru sayfası üzerinden projelerini bakanlığa sunarak destek alabilecek.

Kişisel gelişim, gönüllülük, egzersiz ve spor, fiziksek aktivite, kültür ve sanat, kitap kahve projeleri, yenilikçi fikirler, hayvanların korunması ve çevre alanlarından sivil toplum kuruluşlarının projeleri için 35 milyon TL desteğin verileceği Gençlik Projeleri Destek Programı’nın son başvuru tarihi uzatıldı. STK’lerden gelen yoğun talebin ardından Gençlik Projeleri Destek Programı başvuru sayfası 10 Ağustos’a kadar açık olacak…

Çerçevesinde, "Gönüllülük", "Kişisel Gelişim", "Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor", "Kitap Kahve Projeleri", "Kültür ve Sanat", "Yenilikçi Fikirler", "Çevre" ve "Hayvanların Korunması" alanlarında sivil toplum kuruluşlarının projelerine verilecek 35 milyon lira desteğin başvuru süresi uzatıldı.

GENÇLİK PROJELERİ DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI SON BAŞVURU TARİHİ

Gençlik Projeleri Destek Programı proje destek çağrısının son başvuru tarihinin 10 Ağustos'a uzatıldığını duyuran Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerin sivil toplum kuruluşlarında ve sosyal faaliyetlerde yer almasını çok önemsediklerini vurgulayarak, gençlerin dinamizminden güç ve enerji aldıklarını belirtti.

Türkiye'den başarı hikâyeleri çıkacağına inancının tam olduğunu söyleyen Kasapoğlu, gençlerin toplumla iç içe ve hayatı öğrenerek, topluma dokunarak, sorumluluk alarak, yaşayarak yetişmesini istediklerini kaydederek, gençlerle beraber Türkiye’yi hep birlikte geleceğe taşıyacaklarını ve Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerin emrinde olduklarını bildirdi.

GENÇLİK PROJELERİ DESTEK PROGRAMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Sivil Toplum Kuruluşlarının proje teklifin yapabileceği Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında yapılan çağrıya başvurular, 1 Temmuz 2020’de başlamış 1 Ağustos 23.59'da sona ereceği paylaşılmıştı. Ancak Sivil Toplum Kuruluşlarından gelen yoğun talep üzerine son başvuru tarihi 10 Ağustos saat 23.59'a kadar uzatıldı.

Proje başvuruları, Proje Başvuru ve Değerlendirme Sistemi (https://gpdp.gsb.gov.tr/) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak. Başvurular, proje yürütücüsü kurum adına proje koordinatörünce gerçekleştirilecek. Başvurunun yapılabilmesi adına ilk başta proje koordinatörünün e-devlet sistemine kayıt olması şartı aranıyor.

Proje teklifleri, başvuruların Proje Başvuru ve Değerlendirme Sistemi üzerinden elektronik ortamda tamamlanması ve başvuruyu gerçekleştiren koordinatörce onaylanması durumunda değerlendirmeye tabi tutulacak. Program dâhilinde her bir proje yürütücüsünün en çok iki proje teklifi değerlendirmeye alınmış olacak, aynı proje koordinatörünce programa en çok iki proje teklifi sunulacak.

Başvurular elektronik ortamda yapılacak, ekler ve formlar elden veya posta aracılığıyla bakanlık tarafından teslim alınmayacak, bu yollarla gönderilen formlar geçerli sayılmayacak. Bakanlıkça projenin desteklenmesinin uygun bulunması hâlinde proje yürütücüsüne bilgi verilecek ve Proje Destek Sözleşmesinin imzalanması adına gerekli belgeler istenecek

DESTEK NE KADAR?

2020 Çağrı Programı kapsamında sivil toplum örgütlerinin projelerine verilecek 35 milyon TL’lik desteğin 15 milyon TL’si, ‘65 yaş üzerine yönelik gönüllülük çalışmaları, Gönüllülük çalışmalarında sosyal yardımı önceleyen projeler’, ‘Sporda altyapının geliştirilmesi, spor kültürünün yaygınlaştırılması, geleneksel sporlar’, ‘Kişisel gelişim ve kişiler arası iletişim becerilerini artırmaya yönelik eğitimler’ başlıklarında verilecek.

2020 Çağrı Programı kapsamında, ’Kişisel Gelişim’, ‘Gönüllülük’, ‘Egzersiz, Spor ve Fiziksel Aktivite’, ‘Kültür ve Sanat’, ‘Kitap Kahve’, ‘Çevre’, ‘Yenilikçi Fikirler’ ve ‘Hayvanların Korunması’ alanlarında sunulacak projelere 25 bin TL ile 350 bin TL arasında mali destek verilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin çalışmalarına destek olmak, hayallerini gerçeğe çevirmek ve gönüllülük çalışmalarını yaygınlaştırmak için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da paylaştığı Sürekli Kişisel Gelişim Programı kapsamında hazırladığı proje destek çağrısına bu sene rekor bir rakamla çıkıyor. Bakanlık, sivil toplum kuruluşlarının 8 kategoride sunacağı projelere toplam 35 milyon TL destek sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN