Gerçek göz şeklindeki web kamerası sizi izleyecek

Gerçek göz şeklindeki web kamerası sizi izleyecek

'Göz kamerası' adlı web kamerası, insanların bir şeye bakarken yaptığı fiziksel ve bilinçsiz davranışları kopyalıyor. Tasarımcı Teyssier ait göz kamerası, bireylere izinsiz ihlalin boyutlarını yaşatacak ve mahremiyetlerinden kolayca vazgeçebildiklerini gösterecek.

Marc Teyssier isimli bir tasarımcı, sentetik deriye ve insanın göz küresine benzer bir makete sahip, göz kırpabilen, etrafa bakabilen ve duyguları yansıtabilen Eyecam (Göz Kamerası) isimli web kamerası geliştirdi. Cihazın tasarımcısı Marc Teyssier, gizliliğe ve gözetime dair konuları sorgulamayı ümit ediyor.

Daha önce de akıllı telefonları gıdıklanır hale getirebilen "yapay deri" üreten Marc Teyssier'in projesi olan Eyecam (Göz Kamerası) isimli web kamerası, insanların bir şeye bakarken yaptığı fiziksel ve bilinçsiz davranışları kopyalıyor.

'GERÇEK GÖZ BİZİM GÖZÜMÜZ OLACAK'

Web kamerası kısmen, bireylerin mahremiyetlerinden nasıl kolayca vazgeçtiğini ve bu izinsiz ihlalin tam boyutlarının ancak kendi gözlerimiz gibi bir şey tarafından izlendiğimizde açığa çıkabildiğini göstermeyi amaçlıyor.

'EYECAM OTONOM DAVRANABİLİYOR'

Teyssier'in internet sitesinde yaptığı paylaşımda, "Eyecam her zaman göz kırpıyor ve göz kapakları dinamik biçimde göz küresinin hareketlerine uyum sağlıyor: Eyecam yukarı bakınca üst göz kapağı genişçe açılıyor ve alt kapak tamamen kapanıyor. Eyecam otonom davranabiliyor ve karşısındaki kullanıcıların varlığı gibi dış uyaranlara kendi başına tepki verebiliyor" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN