Gezegeni yaşatmak için Dünya 1 saatliğine kararacak

Gezegeni yaşatmak için Dünya 1 saatliğine kararacak

WWF'nin iklim değişikliğine dikkat çekmek için her yıl düzenlediği Dünya Saati etkinliği bu yıl 27 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Dünya Doğayı Koruma Vakfının (WWF) iklim değişikliğine farkındalık sağlamak adına 2007 yılından bu yana her yıl düzenlediği Dünya Saati etkinliği, bu yıl 27 Mart'ta gerçekleştirilecek. Dünya genelinde ışıkların bir saatliğine kapatılacağı etkinliğe milyonlarca insanın katılımı beklenirken, etkinlik iklim krizine 'değişim' çağrısıyla gerçekleşecek.

WWF-Türkiye, her yıl mart ayının son cumartesi günü dünya genelinde düzenlenen etkinliği, bu yıl 27 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında "değişim" çağrısıyla gerçekleşeceğini açıkladı.

DÜNYA SAATİ, DEĞİŞİM SAATİ

Ntv'nin haberine göre, İklim için 'değişim' çağrısı yapan etkinlik, salgın koşulları nedeniyle bu yıl evlerde gerçekleşecek ve dijital mecralardan paylaşılacak. 

Türkiye'de WWF-Türkiye'nin öncülük ettiği etkinliğin katılımcıları iklim kriziyle mücadele için "Dünya Saati, Değişim Saati" diyerek, gezegenin ve tüm canlıların sesi olacak.

Garanti BBVA ve Panasonic Life Solutions Türkiye'nin ana sponsorluğunda düzenlenecek Dünya Saati etkinliğine www.dunyasaati.org adresi üzerinden kayıt yaptırarak katılım sağlanacak.

ONLİNE KONFERANS DÜZENLENECEK

Ayrıca Dünya Saati etkinlikleri bünyesinde düzenlenecek online konferans bu akşam 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Web üzerinden gerçekleştirilecek konferansta iklim krizinin farklı boyutlarıyla ele alınırken, etkinliğe Türkiye'nin iklim kriziyle mücadelede kararlılık göstermesi ve Paris Anlaşması'nı onaylaması için ortak çağrıda bulunan sivil toplum örgütlerinden temsilcileri katılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN