Giresun'da yerel gazeteler dönüşümlü çıkacak

Giresun'da yerel gazeteler dönüşümlü çıkacak

Giresun'da yerel gazeteler dönüşümlü yayımlanacak, Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram "İçinde bulunduğumuz durum bizleri birtakım tedbirler almaya zorladı. Umarım kısa sürede bu kaostan çıkarız" dedi.

Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yerel gazetelerin dönüşümlü yayımlanacağını açıkladı.

Bayram, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüse rağmen sahada ve iş yerlerinde görevli meslektaşlarının hijyen şartlarının sağlanmasının yanı sıra bir dizi tedbirler alındığını belirtti.

"HER GÜN SADECE İKİ GAZETE ÇIKACAK"

Giresun'da 6 yerel gazetenin, her gün sadece 2'si olmak üzere dönüşümlü yayımlanmasının kararlaştırıldığını ifade eden Bayram, yine Bulancak ilçesindeki iki gazetenin de birer gün arayla çıkarılacağını aktardı.

Bayram, okurları gazetesiz bırakmamak için her türlü fedakarlığı yaptıklarına dikkati çekerek "İçinde bulunduğumuz durum bizleri birtakım tedbirler almaya zorladı. Umarım kısa sürede bu kaostan çıkarız." ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 7 kişinin daha koronavirüsten hayatını kaybettiğini açıkladı. Virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 37’ye vaka sayısı ise bin 529'a yükseldi.

Koca, koronavirüs vakalarıyla ilgili son durumu kamuoyuyla paylaştı. Sosyal medya hesabından güncel verileri paylaşan Koca "Son 24 saatte 3 bin 672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. Gençlere uyarımız var. Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar" ifadelerini kullandı.

Koca, gün içinde koronavirüs salgınına ilişkin düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ise Covid-19 vakalarının tüm Türkiye'ye yayıldığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN