Google: Güvenlik sorularına sakın güvenmeyin!

Google: Güvenlik sorularına sakın güvenmeyin!

Google’ın yaptığı son araştırma, e-posta ve diğer sosyal hesaplarımızı unuttuğumuz zaman kullandığımız güvenlik sorularının sanal hırsızlar için kolay lokma olduğunu gözler önüne seriyor.

E-posta servisleri ilk yayıldığında, güvenliğin en önemli adımlarından birini "Güvenlik Sorusu" oluşturuyordu. Parolanızı unutmanız durumunda yöneltilen bu soru, o dönemde tahmini zor olan "İlk öğretmeninizin adı nedir?" "Sevdiğin şarkıcı kimdir?" gibi sorgulardan oluşuyordu.

Ancak artık sosyal medya çağında yaşıyoruz ve en sevilen şarkılar, ilk evcil hayvanın adı ya da buna benzer pek çok bilgiye sadece Facebook üzerinden bile erişmek mümkün. Bu kapsamda Google’ın yaptığı araştırma, güvenlik sorularının çağın gerisinde kaldığına işaret ediyor.

Soruların ve yanıtların tahmininin oldukça kolay olduğuna dikkat çeken Google, birçok durumda dijital kimlik hırsızlarının 10 denemeden daha az seferde doğru yanıtı verebildiğini belirtiyor. Google’ın sunduğu alternatif ise SMS tabanlı sıfırlama kodlarını kullanmak yönünde. Ayrıca alternatif bir doğrulama e-posta adresi kullanmak gibi "tahmine dayalı" olmayan yöntemler de Facebook sonrası dönemde hesaplarımızı güvende tutmak için öneriliyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN