Google komisyon almayacak

Google komisyon almayacak

Kendi dijital cüzdanı Android Pay ile mobil ödeme pazarında aslan payına göz diken Google, bu yöntemle yapılan ödemelerde komisyon almayacağını açıkladı.

Google geçtiğimiz hafta tanıttığı Android Pay ödeme sistemiyle Apple Pay’e rakip olmaya hazırlanıyor. Ancak Google’ın şimdiden önemli bir avantajı var. Apple Pay üzerinden yapılan her işlemde iPhone üreticisi kendi komisyonunu alırken, Google benzer bir kesinti yapmayacağını duyurdu.

Sektör uzmanlarının analizlerine göre Google bu adımla Android Pay’den sağlayacağı en büyük gelir kaleminin üstünü çiziyor. Ancak sebebi, kredi kartı sağlayıcılarının böyle bir kesintiye razı gelmemeleri. Apple Pay’de ise durum farklı. Alınacak ekstra komisyona rağmen tüm bankalar Apple ile çalışmak için adeta sıraya girmiş durumda. Bu noktada Apple’ın popülaritesi ve yaptırım gücü devreye giriyor.

Android Pay'in mobil ödeme dünyasında Apple üzerinde öyle ya da böyle bir baskı kuracağını belirten uzmanlar, Apple'ın kurallarını ticaret erbabının değil Google'ın revize edeceği konusunda hemfikir. Diğer yandan, Google'ın Android Pay ile yeterli yaygınlığa ulaştıktan sonra yeni gelir modelleri oluşturacağına inanılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN