Google, mağazada sizinle konuşacak!

Google, mağazada sizinle 
konuşacak!

Google’ın Apple’ın iBeacon teknolojisine benzer özellikler sergileyen ve geliştirilme aşamasında olan yeni teknolojisi Eddystone’ın ilk detayları mercek altında…

Google’ın teknoloji adımlarının arkası kesilmiyor. Şirketin geleceğe yönelik adımları herkesin dilinde, merakında… Ancak bazı konularda da hali hazırda atılmış olan bir takım teknoloji adımlarının geliştirilmesi, örneğin Android ekosistemine entegre edilmesi yönünde de adımlar atıldığı görülüyor. Bunlardan biri de Google’ın Apple’ın iBeacon teknolojisine benzer özellikler sergileyen yeni teknolojisi Eddystone.

Eddystone, Apple cihazlarda bir mağazaya yaklaştığınızda size hangi ürünlerin indirimde olduğu ya da ne gibi kampanyaların söz konusu olduğu gibi faktörlerde bildirim gönderen iBeacon teknolojisinden ilham alıyor. Google ise bununla rekabet edebilecek düzeyde adımlar atıyor. 

Nasıl işliyor?

Sistem aslında özetle bir restorana adım attığınızda size menünün gösterilmesi gibi öğelerle ilerliyor. Dijital hayatın gerekliliklerine yönelik olarak bir tür zaman kazandıran etmen sağlanmış oluyor. Sadece bilgi vermek değil, kullanıcılarına çeşitli avantajlar sunmak da elbette Google’ın hedefleri arasında.

Peki ya gizlilik?

Google çalışanlarının açıklamalarına göre Eddystone, teknik olarak iBeacon’dan daha yetenekli bir sistem. Örneğin herhangi bir uygulama ya da web tarayıcısı üzerinden çalışabiliyor. Ayrıca yapılandırılabilir özellikler sergiliyor. Gizlilik konusunda ise bulunduğunuz yerin paylaşımını yönetebileceğiniz kaydediliyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN