Google ‘mırıldanarak' şarkı bulma özelliğini nasıl çalışır?

Google ‘mırıldanarak' şarkı bulma özelliğini nasıl çalışır?

Dünyaca ünlü arama motoru Google, ‘Mırıldanarak’ şarkı bulma özelliğini kullanıcıların beğenisine sundu. Google’ın 'Hum to Search’ adındaki yeni hizmetiyle şarkının nakaratı ya da tınısı seslendirilerek, aranan müzik bulunabilecek.

Google’ın yeni tanıttığı ‘mırıldanarak’ şarkı bulma özelliğiyle bu alanda uzun zamandır çalışmalarını sürdüren Shazam’a rakip olacağı konuşuluyor. Mırıldanarak şarkı bulmak özelliğini aktif bir şekilde kullanmak için Google uygulamasının İOS ya da Android cihazlarda güncellenmesi gerekecek.

GOOGLE’IN ‘MIRILDANARAK’ ŞARKI BULMA ÖZELLİĞİ NEDİR?

Arama konsolunda bulunan mikrofon sekmesiyle aktifleştirilen ‘mırıldanarak’ şarkı bulma özelliği sayesinde kullanıcılar bundan sonra şarkının nakaratını ya da tınısını dillendirmesi durumunda sonuçları tek tek listelenmiş bir şekilde görebilecek.

ANDROİD VE İOS CİHAZLARIN GÜNCELLENMESİYLE ÖZELLİK AKTİF OLACAK

Milyarlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan teknoloji devi ve arama motoru Google, her geçen gün geliştirmeyi devam ettirdiği sesli arama teknolojisine, mırıldanarak şarkı bulma özelliğini de ekledi. Uzun zamandır şarkı bulma hizmeti ile bilinen Shazam'a rakip olarak gelen 'Hum to Search' adındaki yeni özellik ile Google uygulamasının İOS veya Android cihazlarda güncellenmesiyle birlikte aktif oldu.

Yapay zeka alanında uzun zamandır çalışan Google, dünya üzerindeki tüm bilgileri anlamlandırma ve anlama yolunda aşama kaydediyor. Daha evvel Google Lens özelliğini kullanıcıların beğenisine sunarak kamera görüntüsü ile ürün arama özelliğini tanıtan Google, mırıldanarak şarkı bulma özelliği hâricinde Duplex geliştirmesi ile de kişisel asistana randevu alma, araç kiralama gibi birçok yenilik kazandırmayı hedefliyor.

Google tarafından geliştirilen mırıldanarak şarkı bulma özelliğini kullanmak için de cihazın en güncel kurulumları almış olması lazım. Google’ın, yeni tanıttığı mırıldanarak şarkı bulma özelliğiyle aynı hizmeti veren Shazam'a rakip olacağı konuşuluyor.

MIRILDANARAK ŞARKI NASIL BULUNUR?

Önce, Google Asistan'ı açın ve şarkı sözlerini mırıldanın veya hatırladığınız kadarıyla müziği ıslık çalın.

Google'ın yapay zeka asistanı ile birlikte dinletilen müzik rahat bir şekilde bulunacak.

Mırıldandığınız ya da ıslık olarak çaldığınız şarkı ve sanatçı hemen ekrana yansıtılacak.

ŞU AN GOOGLE PIXEL CİHAZLARDA KULLANILIYOR

Dünyaca ünlü arama motoru Google, Pixel cihazları için Google Asistan'la uyumlu çalışan şarkı bulma özelliğini kullanıcıların beğenisine sundu. Search On etkinliğinde Pixel cihazlar için yeni bir özelliğini tanıtan Google, yapay zeka ile bilgi toplayarak neler yapılabileceğini bir defa daha gösterdi.

Bir şarkıyı unuttuysanız ya da eski bir şarkıyı hatırlayamıyorsanız, işte tam da burada Google’ın mırıldanarak şarkı bulma özelliği devreye giriyor. Şarkının küçük bir noktasını hatırlasanız dâhi, Google’ın mırıldanarak şarkı bulma özelliği size yardımcı olacak.

ÖZELLİK NASIL ÇALIŞIYOR?

Sinirsel hesaplamalar ve gelişmiş bir yapay zeka kullanarak tasarlanan bu teknoloji, arama motoru Google'ın uzun zamandır yatırım yaptığı yapay zeka teknolojisinin sonuçlarından biri olarak biliniyor. Müzik bulma özelliği, buluta yüklenmiş bir Google AI kümesini kullanıyor. Ses kaydınızı analiz ederek, dijital dalgaya dönüştürüyor. Arkasından yapay zeka ile beslenen veri yığınına giriş yaparak buna uygun bir dijital dalga biçimi aramaya başlıyor. Mırıldadığınız melodiyi bulduğu zaman ise uygun bir YouTube videosunun bağlantısını kullanıcıya gösteriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN