Google, uygulamaları için RAM alt sınırını güncelledi

Google, uygulamaları için RAM alt sınırını güncelledi

Google, düşük ram sahibi telefonlardaki hizmetini artık desteklemeyeceğini duyurdu. Peki Google hangi özelliklere sahip telefonlarda hizmetlerini desteklemeyecek?

Özellikle Android telefonlarda uygulama güncellemeleri ile sık sık kısıtlamalar, donmalar ve kasmalar yaşanıyordu. Artık eskiden yüksek gibi görünen sistem özellikleri, şimdi minimum gereksinimleri bile karşılamaz hale geldi. Bunu gören dev teknoloji şirketi Google, kritik bir karar aldı.

RAM ALT SINIRI 2GB OLDU

Google'dan yapılan açıklamaya göre; yavaş telefonlar için geliştirdiği Android Go işletim sistemi için RAM alt sınırını 2GB olarak yeniledi. Daha önceden bu rakam 1GB idi. Ayrıca Google, 2GB RAM aşağısı belleğe sahip olan telefonlardan, Google PlayStore, Google Haritalar, Google Arama Motoru dahil tüm servislerinin desteğini çekeceğini duyurdu.

Google'ın bu açıklaması sonrası hala eski telefonlarında ısrar eden kullanıcıların telefonlarında değişikliğe gidecekleri öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN