Gördüğümüz en şiddetli piki yaşıyoruz! Hastanelerden iki kötü haber

Gördüğümüz en şiddetli piki yaşıyoruz! Hastanelerden iki kötü haber

Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Elif Dağlı'dan İstanbul için endişelendiren açıklama. Dağlı yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının bir yıldır çok yorulduğunu ve artık bittiğini vurgulayarak İstanbul'da tüm pandemi hastanelerinin servislerinin açıldığını ve dolduğunu belirterek uyardı.

Prof. Dr. Elif Dağlı, pandeminin İstanbul'daki boyutlarını açıkladı. Dağlı yaptığı açıklamada "İstanbul’da pandemi hastaneleri tüm servislerini açtı ve tam doldurdu, son açıklanan önlemler salgını durduracak güçte değil" dedi.

SON ÖNLEMLER SALGINI DURDURACAK GÜÇTE DEĞİL

Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Elif Dağlı, “İstanbul’da pandemi hastaneleri tüm servislerini açtı ve tam doldurdu. Gördüğümüz en şiddetli pik olduğu konusunda fikir birliği var. İstanbul’da pandemi hastaneleri tüm servislerini açtı ve tam doldurdu, son açıklanan önlemler salgını durduracak güçte değil" değerlendirmesini yaptı. 

elif-dagli.jpgElif Dağlı

Cumhuriyet gazetesinden Sibel Bahçetepe'nin haberine göre, Dağlı, "Sağlık çalışanları bitkin. Bir yıldır durmaksızın koşan bir yarışçı kadar yorgunlar, tükenmişler, bezginler, ümitsizler. Tam kapansak bile iki haftadan önce sayıları azaltmak zor görülüyor” dedi.

hastane.jpg

"KISITLAMALARIN 2 HAFTA SONRA BAŞLAMASI KABUL EDİLEMEZ"

“Son açıklanan önlemler hızla artan salgını durduracak güçte değil” diyen Dağlı, “Okullardaki çocuklar salgın kaynağı olmadığı gibi, hafta sonu herkesin sokakta yürüyebildiği, ‘kuruyemişçilere gidilip gelinebildiği’ kısıtlamalar bulaşı engellemekten uzak. Günde 100’ün üstünde vatandaşımızı kaybederken bazı kısıtlamaların iki hafta sonra başlaması kabul edilemez. Hepimiz biliyoruz ki bir ay tam kapansak da bayramda sarılamayacağız.

Geçen yıl bu zamanlara döndüğümüz bilgisini alıyoruz. Hasta artış hızı artarak devam ettiği için, hızı kesecek kökten bir önlem alınmadığı takdirde sayıların daha önceki zirveleri geçebileceği öngörülmektedir”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN