Görüntüler Erzurum'dan... Bu da kadayıf kuyruğu

Görüntüler Erzurum'dan... Bu da kadayıf kuyruğu

Erzurum'da iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı kadayıf almak isteyen vatandaşlar, iş yerlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Erzurum'da ramazan öncesi kadayıf imalatçılarında üretim hız kazandı. İşletme büyüklüğüne göre günde 1 ya da 2 ton kadayıf üreten imalatçılar, ramazandan önce vatandaşlara yetişebilmek için yoğun mesai harcıyor. Geçmiş yıllarda elle yapılan üretimin yerini makinelerin aldığı imalatçılarda üretim, sabahın erken saatlerinden akşama kadar sürüyor.

4 günlük sokağa çıkma yasağı öncesi de vatandaşlar ramazan alışverişlerini tamamlamak için sokağa çıktı. Market ve fırınlar olduğu kadar, kentte kadayıf satılan dükkanlarda da yoğunluk oluştu.

SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYULDU

Vatandaşlar sosyal mesafeye dikkat ederek, dükkanların önünde dakikalarca kadayıf almak için bekledi. Sıradakilerin birçoğu, kadayıfın ramazanın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olduğunu söyledi.

Merkez Yakutiye ilçesi Gürcükapı semtinde makineyle kadayıf üreten işletmecilerden Erdem Tağa, gelen talepleri karşılamak için makineyi tercih ettiklerini söyledi. Tağa, geçen yıl 9,5 TL’den satılan kadayıfın kilogram fiyatının ise 11,5 TL olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN