Görüntüler 'yok artık' dedirtti

Adana'da sokak ortasına dökülen çürümüş meyvelerin meyve suyu yapılacağı iddiası sosyal medyayı karıştırdı. Videoyu yükleyen kullanıcı "Meyve suyu içmeyin" uyarısı yaptı. Video akıllara dönerle dans, süt banyosu ve ekmek arası dondurma videolarını getirdi. Videoların tepki çekmesi üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetleme yaparak, insan sağlığını tehdit eden unsurların olmadığını açıkladı.

Adana'ya çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler "yok artık" dedirtti. 

Meyve suyu yapan bir firmanın, meyveleri sokak ortasına döktüğü görüldü. Çoğu çürümüş olan meyvelerin iş makineleriyle taşındığı görülen videoya, kullanıcı, "Meyve suyu içmeyin" uyarısını da ekledi. 

Paylaşılan video akıllara daha önce sosyal medyaya düşen ve tepkilere neden olan süt banyosu, dönerle dans ve ekmek arası dondurma videolarını hatırlattı.        

DENETLEME YAPILDI: İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİCİ UNSUR YOK

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, söz konusu görüntülerin çekildiği alanı tespit etti. Yetkililerin yaptığı incelemede, görüntüdeki portakalların, meyve suyu yapımında kullanılmadığı belirlendi.

İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"20.02.2021 tarihinde sosyal medyada yayınlanan TİKTOK uygulamasında gösterilen ıskarta ve döküntü narenciye meyvelerinin toplandığı alandaki ürünlerinin meyve suyu olarak tüketildiğine dair iddia gerçeği yansıtmamakta olup; Yapılan denetim sonucunda narenciye bahçelerinden ıskarta ve döküntü meyvelerin kendileri tarafından veya çiftçiler tarafından söz konusu yere getirildiği ve özelliklerine göre ürünlerin tasnif edilerek temiz olanların hayvan yemi olarak değerlendirildiği, çürük ve bozulmuş olanların da biogaz taşımacılık üretim tesislerine ham madde olarak verildiği tespit edilmiş olup, ürünlerin meyve suyu üretimi için satılmadığı insan sağlığını tehdit edici bir unsurun bulunmadığı tespit edilmiştir."

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN