Görüşler

Amasya Belediye Başkanı'ndan 'yabancı dil' çıkışı: Türkçeden utananlara ruhsat yok

Amasya Belediye Başkanı'ndan 'yabancı dil' çıkışı: Türkçeden utananlara ruhsat yok

MHP'li Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, kentte bulunan yabancı isimli iş yerlerine ruhsat vermeyeceklerini açıkladı. Sarı "Türkçeden utananların, yabancı isim kullananların, Türk milletinin parasını almaya hakkı yoktur. Ben Mehmet Sarı olarak buna müsaade etmem, etmeyeceğim" dedi.

MHP'li Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, kentte bulunan yabancı isimli iş yerlerine ruhsat vermeyeceklerini açıkladı. Sarı, bundan sonra açılacak iş yerlerine Türkçe isimler konmasını istedi.

Sözcü'de yer alan habere göre Sarı, yabancı isim koyan iş yerlerine belediye olarak ruhsat vermeyeceklerini söyledi.

"HERKES ÖZ BENLİĞİNİ KORUMAK ZORUNDA"

İş yerlerine yabancı isim koyma sorununun sadece Amasya'nın değil bütün Türkiye'nin sorunu olduğuna dikkat çeken Sarı, şöyle konuştu:

"Bu şehirde yabancı isim taşıyan kurum ve kuruluşlara, kafe, kafeterya, fırın, bakkal, ayakkabıcı, kunduracıdır, ruhsat verilmesini yasaklıyorum. Herkes öz benliğini korumak zorunda. Eğer Türkçeden utanıyorsa, Türkçe kelimeden sıkılıyorsa, Türk milletinin parasını almaya hakkı yoktur diye düşünüyorum. Mehmet Sarı olarak o fırsatı vermeyeceğimi beyan ediyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir