Bülent Arınç'tan Davutoğlu ile Babacan'a: AK Parti'ye rakip olmalarını uygun görmedi

Bülent Arınç'tan Davutoğlu ile Babacan'a: AK Parti'ye rakip olmalarını uygun görmedi

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Bülent Arınç, Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi için "Ben AK Parti'nin gövdesi içinden başka partilerin çıkmasını ve AK Parti'ye rakip olmasını uygun görmediğimi ifade ettim" yorumunda bulundu. Ali Babacan'ın da parti kuracağını hatırlatması üzerine Arınç "Halen bu düşüncedeyim, bu düşüncemi ifade ettikten sonra kurulan parti hakkında herhangi bir beyanda bulunmayacağım" dedi.

Ankara'da Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESAM) düzenlediği 28. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, toplantının sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

"HERHANGİ BİR BEYANDA BULUNMAYACAĞIM"

Davutoğlu öncülüğünde Gelecek Partisi'nin kurulduğunun hatırlatılması üzerine Arınç, bunu basından takip ettiğini belirterek, "Kısmen konuşmaları da dinledim. Kurucusu geçmiş başbakanımızdır. Birlikte de çalıştık. Ancak ben AK Parti'nin gövdesi içinden başka partilerin çıkmasını ve AK Parti'ye rakip olmasını uygun görmediğimi ifade ettim. Halen bu düşüncedeyim. Bu düşüncemi ifade ettikten sonra kurulan parti hakkında herhangi bir beyanda bulunmayacağım" ifadelerini kullandı.

"BEN AK PARTİ İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Arınç, gazetecilerin Ali Babacan'ın da parti kuracağını hatırlatması üzerine "Anlaşılıyor ki bir başka parti daha kurulacak. Türk siyaseti kendi mecrasında böyle bir çalışmayı görecek. Ben AK Parti'nin güçlenmesini, AK Parti iktidarının devam etmesini, Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanlığı statüsünün korunmasını isteyen bir insanım. Bu doğrultuda çalışmalarıma devam edeceğim" diye konuştu. 

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN