Göstericiler, Beyaz Saray'dan çekilmeye başladı

Göstericiler, Beyaz Saray'dan çekilmeye başladı

Washington DC'deki George Floyd gösterilerinde de tansiyon düştü, göstericilerin büyük bölümü Beyaz Saray önünden ayrıldı. Buradaki protestolara katılan Mike Buttler 'Yasalar açısından gerçek bir değişikliğe gidilene kadar, bu tarz protestolar bitmeyecek' ifadelerini kullanırken, 28 yaşındaki Othame Teeter 'Trump, tüm siyahi Amerikalılardan özür dilemeli' çağrısında bulundu.

Siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu ölümüne karşı Washington DC'de düzenlenen ve özellikle Pazar ile Pazartesi akşamı şiddet eylemlerine dönüşen protestolar, şehirde güvenlik güçlerinin yoğunlaştırılmasının ardından son 2 gündür daha sakin.

GÜVENLİK ÇEMBERİ GENİŞLETİLDİ

Polis, FBI, Ulusal Muhafızlar ve Gizli Servisin yanı sıra çeşitli askeri ve sivil gücünün görev yaptığı Washington DC sokaklarında, Beyaz Saray'ın karşısındaki güvenlik çemberi de bir sokak ileri taşındı.

BEYAZ SARAY'DAN AYRILDILAR

Gösteriler, kentte sokağa çıkma yasağının başladığı saat 23.00'den sonra da devam ederken, protestocular ellerindeki cihazlarla Beyaz Saray'a ve çevresindeki binalara, 'Nefes alamıyoruz', 'Katil polisleri durdurun' ve 'Polisin askeriyeleşmesini durdurun' yazıları yansıttı.

Göstericilerin büyük bölümü geç saatlerde Beyaz Saray önünden ayrıldı.

"MİDE BULANDIRICI VE KORKUNÇ"

Illionis eyaletinde yaşayan ve Virginia'daki bir arkadaşını ziyarete gelen Mike Buttler, Cuma gecesinden bu yana kentte düzenlenen protestolara katıldığını belirterek, "Floyd'un öldürülmesine ilişkin videoyu izledim. Bu tamamen mide bulandırıcı ve korkunç bir olaydı." dedi.

Buttler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter üzerinden açıklama yapmak yerine sokağa çıkması ve insanlara diyaloğa açık olduğunu göstermesi gerektiğini dile getirerek, "Trump, konuşmalarında insanların neden protesto yaptığına değinmiyor. Yasalar açısından gerçek bir değişikliğe gidilene kadar, bu tarz protestolar bitmeyecek." diye konuştu.

"TRUMP KESİNLİKLE ÖZÜR DİLEMELİ"

Washington DC'de yaşayan 28 yaşındaki Othame Teeter ise Trump'ın Floyd'un ölümünden dolayı tüm siyahilerin acısını paylaşması gerektiğinin altını çizerek, "Trump, tüm siyahi Amerikalılardan özür dilemeli." ifadesini kullandı.

Teeter, ülkedeki polis şiddetinin bir sonraki kurbanı olmaktan korktuğunu aktararak "Bir noktada bu protestolar bitecek, insanlar bizi anladığında bitecek. Polisler, siyahilere sistematik bir baskı uygulamayı bıraktığında bitecek." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN