Gotik evrenin kralından açık havada korku geçidi

Gotik evrenin kralından açık havada korku geçidi

Zorlu PSM yeni kültür sanat sezonunu açık hava film gösterimleriyle açıyor. Amfi’de sosyal mesafe düzeniyle gerçekleşecek etkinlikte Gotik evrenin ‘çılgın kralı’ Tim Burton’ın beyazperdeye damga vuran Beterböcek, Ölü Gelin ve Batman filmleri, Brezilya sinemasının Şeker Portakalı, Yeşilçam’ın Neşeli Günler’i İstanbullu sinemaseverleri yıldızların altında bir araya getirecek.

SALİHA SULTAN / KARAR

İstanbullu sinemaseverlerin eylül ayı Zorlu PSM’nin gözde açık hava mekanı Amfi’de yer alacak filmlerle renklenecek. Her pazartesi Brezilya sinemasının seçkin yapımlarını ve Gotik evreninin ‘çılgın kralı’ Tim Burton’ın filmlerini izleyiciye sunacak Zorlu PSM, 22 Eylül’den itibaren de her salı geçmişe güzel bir yolculuk yaptıracak Yeşilçam filmlerine yer verecek. Ücretsiz olarak gerçekleşecek film gösterimlerinde Kovid-19’a karşı alınan önlem ve uygulamalar kapsamında ‘psmcard. zorluevent.com’ linkinden kayıt yaptıran herkese açık etkinlik boyunca katılımcılara verilecek PSM Card’ta ayrıca sanatseverlere özel süpriz fırsatlar da yer alacak.

Maksimum 130 kişinin katılabileceği film gösterimlerinde pazartesi günleri iki ayrı film ile toplamda 260 kişi Zorlu PSM Amfi’de ağırlanacak. Bu kapsamda 14 Eylül’den itibaren ilk olarak 16 dile çevrilerek 19 ülkede milyonlar satan, 21 yüzyılın başyapıtlarından Jose Moura de Vasconselos’un ünlü romanından uyarlanan Şeker Portakalı filmi izleyiciyle buluşacak. Ardından Gotik evreninin ünlü yönetmeni Tim Burton’ın Beterböcek filmi açık havada izlenecek. Etkinlik kapsamında Burton’ın Batman, Alice Harikalar Diyarında, Ölü Gelin filmleri, Brezilya sinemasının Canım Oğlum, Durval Plak, Francisco’nun İki Oğlu, Yeşilçam sinemasının ise Neşeli Günler, Kibar Feyzo, Süt Kardeşler ve Mavi Boncuk yapımları gösterilecek. Yaza veda ederken açık havada sinema keyfini hala yaşamadıysanız, 13 Ekim’de sona erecek bu fırsatı kaçırmayın, şimdiden yerinizi ayırtın.

DIŞLANMIŞ KARAKTERLERİN SPOT IŞIĞI

İlk filmini 13 yaşında çeken Tim Burton denildiğinde akla ilk olarak toplumdan dışlanan karakterleri masalsı bir hayal gücü ile beyazperdeye aktarması geliyor. Filmlerinde kullandığı olağan dışı ögelerle oldukça karakteristik bir düşünce biçimi sunan usta yönetmenin sinemasının temeli çocukken çizdiği karikatürler ve stop-motion ve 8 mm’ye çektiği sessiz filmlere dayanıyor. Sinema dünyasına animatör çırağı olarak girdiği Walt Disney Stüdyoları’nda adım atan Burton burada çizdiği karakterler reddedilse de yılmamış, 1984’te ‘Frankenweenie’ adlı siyah beyaz ilk kısa filmini çekmiş. Burton’ın bu filmi Disney tarafından ‘çocuklar için korkutucu’ bulunarak yayınlanmaz. Fakat ironik bir şekilde film, yönetmenin ‘Beterböcek’ filmi 1988’de bütün ödülleri silip süpürüp, 80 milyon dolar hasılat yapınca, 2012’de Disney tarafından uzun metraj olarak yeniden vizyona girer. Ardından Batman’a imza atan yönetmen, bütün dünyada ayrıca ünlü oyuncu Johnny Deep takıntısıyla tanınıyor. Çarli’nin Çikolata Fabrikası, Kesik Baş gibi birçok filminde Depp’i baş koltuğa oturtmuştur. 2003’te baba oğul ilişkilerine de bambaşka bir bakış açısı getiren ‘Big Fish’ filmiyle sinemasını yeniden yaratan Burton’ın bu filmi eleştirmenler tarafından bir baş yapıt olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN