Gülseren Budayıcıoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte biyografisi

Gülseren Budayıcıoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte biyografisi

'İstanbullu Gelin', 'Doğduğun Ev Kaderindir', 'Kırmızı Oda', 'Masumlar Apartmanı', 'Camdaki Kız' gibi televizyon dizilerinin uyarlandığı kitapların yazarı Gülseren Budayıcıoğlu'nun mesleği psikiyatrist, yazar ve sunucu olarak biliniyor. Aslen Ankaralı olan ünlü isim, eğitim hayatını memleketinde tamamladı. İşte, Gülseren Budayıcıoğlu'nun hayatı...

Yazdığı kitapların ağır dram ve ajitasyon içerdiği gerekçesiyle zaman zaman sosyal medyada tartışma konusu olan Gülseren Budayıcıoğlu, satır aralarında kendisini sürekli övdüğü dolayısıyla okuyuculardan eleştiri alıyor. Bir dönem, kliniğinde çalışan beş psikoloğu işten kovmasıyla gündeme gelen deneyimli psikiyatrist konuyla ilgili olarak, "O beş psikoloğu işten kovduğum doğru. Aslında 'kovmak' fiili bana ağır gelir. Benimle 'kovmak' yan yana gelmemeli. Fakat bu beş arkadaşı kovdum! Beşi de sevdiğim insanlardı, emek verdiğim meslektaşlarımdı. O kadar üzüldüm ki. Bir gazeteciye aleyhimde öyle feci bir röportaj vermişler ki. Feci ötesi... Beni, olmadığım biri gibi gösteriyorlar. Efendim, giyimimize bile karışır, 'Şöyle yapacaksınız' der, 'Böyle giyeceksiniz' der. Benim yıllarca onlara meslekte iyi olmaları için emek verdiğim cümleleri çarpıtmışlar, sündürmüşler. Hepsi de sayfasında paylaşmış, yani onaylamışlar" diyerek yanıt vermişti.

GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU'NUN SEANS ÜCRETİ KAÇ LİRA?

2005 yılında Ankara'da özel psikiyatri merkezi kuran Gülseren Budayıcıoğlu'nun 20 dakikalık bir seans ücretinin 1200 TL olduğu iddia edilmişti.

Bloomberg HT'de 17 Kasım 2021 Çarşamba günü ekrana gelen 'Fatih Altaylı ile Bire Bir'e konuk olan ünlü psikiyatr, "Bu doğru değil, pandemi başladığından beri hiç hasta bakmadım, kliniğe gitmedim. Ben de okuyunca, 'vay hakikaten dudak uçuklatıcı fiyatlar' dedim" ifadelerini kullandı. Yazdığı kitaplar diziye uyarlanan Budayıcıoğlu, "Mesleğimi çok özlüyorum. Diziden fırsat bulamıyorum. Olabildiğince hayatım evde devam ediyor. Eski hastalarımla online görüşüyorum" dedi.

Meslek yıllarının ilk dönemlerinden de bahseden Gülseren Budayıcıoğlu, "Ben psikiyatriye başladığımda bizim adımız 'deli doktoru'ydu. Ben muayenehaneyi açtığımda insanlar salonda yan yana oturmak istemiyorlar. Çünkü ayıp. Ama orada gördüm ki insanların buna nasıl ihtiyacı var. Bedenen çok sağlıklı ama huzurunuz yoksa o sağlığın anlamı yok. İnsanlar bundan korkmasın. En akıllı insanların gideceği yerdir aslında psikiyatri. 'Kırmızı Oda'dan sonra patlama yaptı. Türkiye'nin her yerinde psikologlar ve psikiyatristlerde randevular dolu. Buralara başvuranlarının çoğunun ruh sağlığı son derece yerinde. Ama bunun farkındalığı geliştirmek önemli" diye konuştu.

dsc-0896.jpg

GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU'NUN HAYAT HİKAYESİ

1947 yılında Ankara'da dünyaya geldi. 'Yükselen' ve 'Mustafa' adlarında iki küçük kardeşi vardır.

Orta ve lise öğrenimini TED Ankara Koleji'nde okudu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı.

Üniversite öğrenciliği yıllarında TRT'nin açtığı spikerlik sınavına girip kazandı, 1965 yılında TRT televizyonlarında spikerlik yapmaya başladı. Okul arkadaşları ve hocaları tarafından kendisine 'Miss TRT' lakabı takıldı.

1972 yılında spikerliği bırakarak üniversitede asistan olarak göreve başladı. Fakat asistan olarak çalışırken televizyon ekranlarına çıkabilmesi için hukuki olarak izin alması gerekliydi. Bu izni verebilecek mercii olan çalıştığı üniversitesini dekanı Prof. Dr. Rıdvan Ege, izin verilmesinin mümkün olmadığını açıkladı. Gülseren Budayıcıoğlu aynı dönemde televizyonda iki program sundu. Dekan Ege, Budayıcıoğlu'nun programları kaçak olarak sunduğu kanıtlandı. Açılan soruşturmada farklı bir işte çalıştığı için asistanlık görevine son verilirken Gülseren Budayıcıoğlu, televizyon ekranlarında yer almayı sürdürdü.

Psikiyatri alanında uzmanlığını 1977 yılında Hacettepe Üniversitesi'nden aldı ve burada 5 yıl öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bu dönemde üniversite ve TRT işbirliğiyle hazırlanan çeşitli hastalıklar ve toplumsal sorunlar gibi konuların uzmanlarla beraber ele alındığı 'İnsan ve Dünyası' adlı bir programın sunuculuğunu yaptı.

GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU'NUN KARİYERİ

Gülseren Budayıcıoğlu yazarlık kariyerine, 2004 yılında yazdığı 'Madalyonun İçi' ve 'Bir Psikiyatrın Not Defterinden' adlı kitaplarla başladı. İlk iki kitabında kısa hikayelerle farklı psikiyatrik sorunları ele aldı. Üçüncü kitabı olan 'Hayata Dön' ile birlikte tek bir hikayeyi ayrıntılarıyla yazmaya başladı.

İlk dört romanı ve 2019 yılında yayımladığı 'Camdaki Kız' romanı, psikoterapik romanlardı, bunları tanık olduğu gerçek vakaları hikayeleştirerek yazdı.

2017 yılında yayınlanan 'İstanbullu Gelin' dizisi yazarın 'Hayata Dön' kitabından, 2019 yılında yayınlanan 'Doğduğun Ev Kaderindir' dizisi 'Camdaki Kız' adlı eserlerinden uyarlandı. Bu iki uyarlamanın ilgi görmesinin ardından 2020 yılında 'Madalyonun İçi' kitabından 'Kırmızı Oda' ve 'Masumlar Apartmanı' dizileri uyarlanarak televizyon ekranlarına geldi. 2021 yılında ise aynı adlı romandan uyarlanan 'Camdaki Kız' dizisi yayınlandı.

Gülseren Budayıcıoğlu, yeni kitabının adının 'Kırmızı Pelerin' olacağını açıkladı.

Kurucusu olduğu özel psikiyatri merkezi 'Madalyon Klinik' ile İstanbul ve Ankara'da ruh hastalıkları üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Gülseren Budayıcıoğlu'ndan randevu almak için www.madalyonklinik.com internet adresi ziyaret edilebilir.

ÖZEL YAŞAMI

1947 doğumlu olan Gülseren Budayıcıoğlu, 2021 yılı itibarıyla 74 yaşındadır.

1973 yılında Aydın Budayıcıoğlu ile evlendi. Eşi 2007 yılında hayatını kaybetti. Çift, 'Yağmur' ve 'Hasan Murat' adlarında iki çocuk dünyaya getirdi.

Gülseren Budayıcıoğlu 1.63 metre boyunda, 76 kilo ve yengeç burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @drgbudayicioglu, Twitter'da @drgbudayicioglu, Facebook'ta @drgbudayicioglu, Youtube @drgbudayicioglu kullanıcı adıyla yer almaktadır.

gulseren-budayicioglu-9533.jpg

GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU KİTAPLARI

2004 - Madalyonun İçi, Bir Psikiyatrın Not Defterinden
2008 - Günahın Üç Rengi, Madalyonun Öteki Yüzü
2011 - Hayata Dön
2015 - Kral Kaybederse
2018 - Kral Teo Kitabı (Çocuk kitabı)
2019 - Camdaki Kız
2022 - Kırmızı Pelerin

GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU'NUN KİTAPLARINDAN UYARLANAN DİZİLER

2017-2019 - İstanbullu Gelin (Hayata Dön)
2019-2021 - Doğduğun Ev Kaderindir (Camdaki Kız)
2020-2022 - Kırmızı Oda (Madalyonun İçi)
2020-2022 - Masumlar Apartmanı (Madalyonun İçi)
2021-2022 - Camdaki Kız (Camdaki Kız)
2022 - Kral Kaybederse (Kral Kaybederse)
2022 - Yalı Çapkını (Hayata Dön)
2022 - Kardeş (Madalyon İçi)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN