Güncel dolar kuru ne kadar? Euro ne kadar oldu? İşte 24 Eylül dolar ve avro fiyatları

Güncel dolar kuru ne kadar? Euro ne kadar oldu? İşte 24 Eylül dolar ve avro fiyatları

Piyasalar, döviz kurlarında yeni zirvelerle karşılaştı. Haftanın 3. günü gün içerisinde 7,70 ile tarihî zirveyi yenileyen dolar, 24 Eylül Perşembe sabahı 7,69 Türk lirası ile güne başladı. Peki euro ne kadar oldu? İşte 24 Eylül dolar ve avro fiyatlarına dair bilgiler…

Dün, 9,030 TL’y yükseldikten sonra tarihi rekor kırdıktan sonra bugün 8,98 TL seviyelerinde hareket eden euro da dalgalanmalarını sürdürüyor. Bugün yurt içinde Merkez Bankası tarafından açıklanacak faiz kararı piyasaların odağında olacak.Peki güncel dolar kuru ne kadar? İşte detaylar…

DOLAR VE EURO NE KADAR?

Dolar kuru, 24 Eylül Perşembe sabah saatlerinde 7,70 TL civarında hareket ederken, euro ise 8,98 TL’den işlemlerini sürdürüyor.

Euro 23 Eylül Çarşamba günü 9,030 TL seviyelerine tırmanarak tarihî rekoru kırdıktan sonra 24 Eylül Perşembe sabahı 8,98 TL seviyelerinde alıcı buluyor. Dolar endeksi ise dün yükseliş eğilimini devam ettirerek hemen hemen 2 ayın arkasından ilk defa 94'ün üzerine tırmanmıştı.

İngiliz Sterlini, 9,7849 TL'den alınırken, 9,8031 TL'den de satılıyor.

MERKEZ BANKASI FAİZİ YÜKSELTECEKL Mİ?

Bugün yurtiçi piyasalar saat 14:00’te açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararına odaklanmış durumda.

Merkez Bankası’nın faizi sabit tutacağı öngörülüyor. TCMB, Haziran ayına dek 9 defa peş peşe faiz indirme kararı almış ve faizi yüzde 24'ten yüzde 8,25'e çekmişti.

Geçen 3 ayki toplantısında da herhangi bir değişikliğe gitmemişti.

Yurtdışında da Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında süren gerilim, Doğu Akdeniz'deki jeopolitik gelişmeler ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisine ilişkin haber akışı yakından takip ediliyor.

GÜNCEL EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

FİNANSAL HİZMETLERE GÜVEN AZALDI

Finansal hizmetler güven endeksi 2020 yılı eylül ayında, 2019 yılının aynı ayına nazaran 12,4 puan azalarak 157,6 seviyesine kadar geriledi.

TCMB, 2020 eylül dönemi finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksi (FHGE) verilerini paylaştı. Buna göre, bu yılın eylül ayında FHGE, ağustos ayına göre 12,4 puan gerileyerek 157,6 seviyesinde gerçekleşti.

Endeksi yaratan anket sorularına ait yayılma endeksleri bakıldığında son üç aydaki iş durumu, son üç aydaki hizmetlere olan talep ve gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi olmak üzere tüm alt endekslerin FHGE'yi azalış yönünde etkilediği gözlendi.

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son 3 aydaki iş durumunda hizmetler ve iyileşmeye olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya nazaran azaldığı görüldü. Önümüzdeki üç aydaki hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentilerin de zayıflayarak sürdüğü vurgulandı.

İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre, son üç aydaki istihdamda azalış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin zayıfladığı, gelecek üç aydaki istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise güçlendiği görüldü.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN