1 Mayıs otobüsler çalışıyor mu? Metro bugün açık mı?

1 Mayıs otobüsler çalışıyor mu? Metro bugün açık mı?

1 Mayıs'ta kapatılan yollar ve metro durakları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Peki 1 Mayıs otobüsler çalışıyor mu? Metro bugün açık mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamalarından dolayı kapalı olan güzergahlar ve alternatif yollar haberimizde...

İstanbul Valiliği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı için kapatılacak yolları açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'de "1 Mayıs otobüsler çalışıyor mu?", "Metro bugün açık mı?" sorularının yanıtını resmi internet sitesinde yayınladığı duyuru ile vatandaşlarla paylaştı. Haberimizde İstanbul'da düzenlenecek etkinlikler dolayısıyla tirafiğe kapatılan fgüzergahları ve altarnatif yolları bulabilirsiniz.  İşte 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniye iptal edilen güzergahlar ve kapatılan duraklar  

19-05/01/2019-1-mayis.jpg

1 MAYIS'TA OTOBÜSLER VE METRO ÇALIŞACAK MI?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında İstanbul'da bazı ulaşım araçları hizmet vermeyecek ya da kısmi hizmet gerçekleştirecek. İETT'den gelen açıklamaya göre otobüs hatları cumartesi tarifesi ile hizmet verecek. İşte, resmi kurumlardan gelen o açıklamalar;

İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda 1 Mayıs Çarşamba günü M2 metrosunun Osmanbey, Taksim ve Şişhane istasyonları işletmeye kapalı olacaktır.

TF2 Eyüp-Piyerloti teleferik hattı, bakım ve revizyon çalışmaları nedeni ile 8 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında işletmeye kapatılmıştır.

19-05/01/otobus-1556689338.jpg

"Sayın yolcularımızın dikkatine; 1 Mayıs 2019 Çarşamba günü, otobüsler Cumartesi sefer tarifesi uygulanacaktır."

"Sayın yolcularımızın dikkatine; 1 Mayıs 2019 Çarşamba günü, Tünel ve Nostaljik Tramvay hatlarımız hizmet vermeyecektir."

1 MAYIS'TA TAKSİM'E ÇIKAN YOLLAR KAPALI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Güvenlik önlemleri kapsamında Taksim Meydanı, Talimhane, Tarlabaşı, Divan Kavşağı, Gezi Parkı etrafı, The Marmara önü ve Sıraselviler ile İstiklal Caddesi'ne kadar tüm bölge, demir bariyerlerle çevrildi.

19-05/01/1-mayis-kapali-yollar.jpg

VATANDAŞLARIN GİRİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

Polis ekipleri, Taksim Meydanı'na çıkan bazı yerlere kontrol noktaları kurdu. Vatandaşların ve turistlerin meydana giriş ve çıkışlarına izin verilmiyor. 

Taksim Meydanı'ndan Tünel'e kadar İstiklal Caddesi'ne açılan tüm yollar ve sokaklarda da güvenlik önlemleri alındı. Demir bariyerlerle kapatılan cadde ve sokaklarda polis ekipleri nöbet tutuyor. 

Ayrıca Taksim'e çıkan tüm yollarda ve kavşaklarda trafik ekipleri de hazır bekliyor. 

Öte yandan Osmanbey Metro İstasyonu-Taksim Metro İstasyonu-Şişhane Metro İstasyonu, Kabataş-Taksim Füniküler Hattı, Karaköy-Tünel Füniküler hattı yolu da trafiğe kapatıldı.

19-05/01/1-mayis-yollar.jpg

BEYOĞLU, BEŞİKTAŞ VE ŞİŞLİ'DE KAPANAN YOLLAR

Dün yapılan açıklamaya göre Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli bölgesinde trafiğe kapatılacak yollar şunlar:

Beyoğlu'nda Tarlabaşı Bulvarı, Mete Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi ve Sıraselviler Caddesi.

Şişli'de Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Ortaklar Caddesi ve Aytekin Kotil Caddesi.

Bu bölgede Unkapanı Köprüsü ve Perşembe Pazarı'ndan gelen akım Kasımpaşa ve Karaköy istikametine, Kasımpaşa'dan gelen akım Tuz Ambarı Işıklardan Hasköy ve Karaköy istikametine, Dolmabahçe Gazhane Caddesinden gelen akım Gümüşsuyu'na verilmeden Beşiktaş ya da Karaköy istikametine, Şişhane'den gelen akım Kasımpaşa ve Unkapanı Köprü istikametine yönlendirilecek. 

Defterdar Yokuşu'ndan Taksime Çıkan Yol Kapanırken (Firuzağa Meydan) akım Akarsu Yokuşu ve Taktaki Yokuşu istikametine verilecek. 

Mebusan Yokuşu Caddesi çıkış istikameti Meclis-i Mebusan Caddesiyle kesişim noktasından kapatılarak, akım Karaköy istikametine yönlendirilecek. Halaskargazi Caddesi kapatılacak, alternatif olarak sürücüler Abide-İ Hürriyet Caddesine sevk edilecek.

Ergenekon Caddesinden gelen akım Dolapdere Caddesine yönlendirilecek, Halaskargazi Caddesine yönlendirme yapılmayacak. Dolapdere Caddesinden gelen akım Irmak Caddesinden Kasımpaşa istikametine geri çevrilecek, Yedi Kuyular istikametine yönlendirilmeyecek.

Beytaman ışıklardan yol kapatılarak Şişli istikametine yönlendirilmeyecek. 

Aytekin Kotil Caddesinde yol kapanırken sürücüler Mecidiyeköy istikametine yönlendirilecek. Rumeli Caddesinden gelen akım Abide-İ Hürriyet Caddesine verilecek. Ritz Carlton Otel önünden kapama yapılacak, akım Mete Caddesine gönderilmeyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN