10 Kasım Anıtkabir ziyaret saatleri ne zaman başlıyor? Anıtkabir hangi saatler arasında açık?

10 Kasım Anıtkabir ziyaret saatleri ne zaman başlıyor? Anıtkabir hangi saatler arasında açık?

10 Kasım Anıtkabir ziyaret saatleri ne zaman başlıyor? Yazımızda Anıtkabir'in hangi saatler arasında açık olduğunu öğrenebilirsiniz. Her yıl olduğu gibi bu yılda Anıtkabir'de 10 Kasım günü olmak isteyen vatandaşlar Anıtkabir ziyaret saatlerini araştırıyor. İşte merak edilen sorunun detaylı yanıtı...

10 Kasım Anıtkabir ziyaret saatleri ne zaman başlıyor? sorusu 10 Kasım'a günler kala araştırılmaya başlandı. Peki Anıtkabir hangi saatler arasında ziyaretlere açık? Her yıl 10 Kasım'da olduğu gibi bu yıl da hem siyasiler hem de vatandaşlar Atatürk'ü Anıtkabir’de ziyaret edecek. Ziyaret etmek isteyen vatandaşlar için Anıtkabir ziyaret saatleri haberimizde...

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım'da tüm yurtta anmalar yapılacak. Atatürk'ün vefat saati olan 09.05’te hem ülkemizde hem de Anıtkabir'de gerçekleşecek törenlerle anılacak. Anıtkabir yurttaş ziyaretine sabah saatlerinde düzenlenen resmi anma törenlerinden sonra açılacak.

TSK’DAN GELEN ANITKABİR ZİYARET SAATLERİ

Anıtkabir, 1 Kasım- 31 Ocak tarihlerinde saat 09:00 – 16:00 saat aralığında ziyaretçilere açık olacak. Ancak saat aralığı 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs ve 10 Kasım gibi Türk tarihinin önemli günlerinden değişiklik gösterebiliyor.

Anıtkabir Ziyaret Saatleri 2019

01 Şubat – 14 Mayıs tarihleri arasında, saat 09.00-16.30 arasında,

15 Mayıs – 31 Ekim tarihleri arasında, saat 09.00-17.00 arasında,

01 Kasım-31 Ocak tarihleri arasında, saat 09.00-16.00 arasındadır.

18-10/31/anitkabir-1540979726.jpg

ANITKABİR NEREDE?

Atatürk’ün ebedi istirahatgahının içinde bulunduğu Anıtkabir, Anıt caddesi Tandoğan, Ankara’da bulunmaktadır. Anıtkabir, Türk Kurtuluş Savaşı’nın ve inkılaplarının önderi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ankara Anıttepe’de (eski adıyla Rasattepe) bulunan anıt mezarıdır. 1973’den beri İsmet İnönü’nün kabri de Anıtkabir’dedir.

ANITKABİR NE ZAMAN YAPILDI?

Atatürkün vefatından sonra devlet tarafından onun için özel bir kabristan yapılması için proje yarışması yapıldı. Bu yarışmaya yerli ve yabancı 47 kişi başvururken bunlardan üç tanesi devlet tarafından ödüllendirildi. Anıtkabir projesinin sahibi olan Prof. Dr. Emin Onat ve Doç. Dr. Ahmet Orhan Arda’nın projesi birinci seçildi.

Projenin belli olmasının ardından yapılacak inşa için çevredeki arazi ve kurumlar kamulaştırıldı. 9 Ekim 1944 tarihinde inşaata başlandı ve yapımı 9 yıl sürdü. 1953 yılında tamamen inşaatı biten Anıtkabir 4 aşamalı olarak yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN