10 Mart YÖKDİL sınav yorumları | YÖKDİL soruları zor muydu kolay mıydı?

10 Mart YÖKDİL sınav yorumları | YÖKDİL soruları zor muydu kolay mıydı?

10 Mart YÖKDİL sınav yorumlarını sınavın ardından haberimizde bulabilirsiniz. YÖK tarafından düzenlenen YÖKDİL sınavında ter dökenler kendileri ile birlikte sınava giren öğrencilerin hangi sorularda zorlandığını ve hangi soruların zor olduğunu merak ediyor. Peki YÖKDİL sınavına girenler ne dedi? 2019 YÖKDİL soruları zor muydu kolay mıydı? Tüm merak edilenleri YÖK dil sınavının ardından haberimizde bulabilirsiniz...

YÖKDİL sınavının 7.'sı gerçekleştirilecek. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından gerçekleştirilecek YÖKDİL sınavı sonuçlarının sınavdan sonra kısa sürelerde açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklanmasından önce sınava girenler sosyal medyada kendileri dışında sınava girenlerin neler yaptığını, hangi sorularda zorlandığını araştırıyor. Bütün bu soruların yanıtlarını sınav bittikten sonra haberimizde bulabilirisniz. 

YÖK tarafından yürütülen YÖKDİL Sınavı, Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle hayata geçirildi. Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanırken, sınavın organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından yapılmaktadır. YÖK tarafından 2017 yılından itibaren yapılmaya başlanan YÖKDİL Sınavının 6. sınavı 10 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Sınavda ter dökecek adaylar sınav soru ve cevaplarının açıklanmasını ve  sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına çevirldi.

Yüksek öğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı başvuruları elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden, sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapıldı.

19-03/09/yokdil-sinavi.jpg

10 MART YÖKDİL SINAV YORUMLARI

YÖKDİL sınavından çıkanların yorumları:

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

10 Mart YÖKDİL sınavının sonuçlarının kısa sürede açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

YÖKDİL sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren yukarıdaki linke tıklayarak sorgulama yapabilirsiniz. 

19-03/09/2019-yokdil-sorulari-zor-muydu-kolay-miydi.jpg

YÖKDİL SINAV İTİRAZLARI

Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN