'120 saat araya' taciz ateşi

'120 saat araya' taciz ateşi

Ankara ile Washington arasında varılan mutabakatla Barış Pınarı’na 5 gün ara verildi. ABD heyeti, terör örgütünün güneye çekilmesinin sorumluluklarında olduğunu vurguladı. Ancak provokasyon peşindeki YPG uzlaşıya kurşun sıktı. Teröristler, Rasulayn’da keskin nişancılarla ateş açtı. Milli Savunma Bakanlığı da 36 saat içinde ağır silahlarla 14 saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Türkiye ve ABD arasında varılan mutabakata rağmen Suriye-Türkiye sınırındaki Rasulayn’da önceki gün Suriye Milli Ordusu (SMO) askerlerine ateş açtı. YPG/PKK’lı teröristler, Türkiye ile ABD arasında, örgütün 120 saat içerisinde güvenli bölgeden çekilmesi ve harekata bu amaçla ara verilmesine ilişkin mutabakata rağmen SMO askerlerini hedef aldı. Örgütün dün sabah saatlerinde keskin nişancılarla düzenlediği saldırılarda üç SMO askeri yaralandı.

Yaralanan SMO askerleri Rasulayn’dan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine çıkartılarak hastanede tedavi altına alındı. Ankara ile Washington arasında varılan uzlaşmayı zora sokan saldırı dalgasının ikinci aşaması 24 saat sonra devam etti. Milli Savunma Bakanlığınca, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından güvenli bölgenin tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulduğu, buna rağmen YPG/PKK’lı teröristlerin son 36 saatte 14 taciz/saldırı gerçekleştirdiği bildirildi. MSB’den yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye ile ABD arasında 17 Ekim’de güvenli bölgenin tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyduğu belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Buna rağmen son 36 saat içerisinde YPG/PKK’lı teröristler tarafından 12’si Rasulayn, biri Tel-Abyad, biri de Tel Tamir bölgesinde olmak üzere toplam 14 taciz/saldırı gerçekleştirilmiştir. Taciz ve saldırıların muhtelif hafif ve ağır silah (havan, roket, Doçka uçaksavar ve tanksavar silahı) ile yapıldığı tespit edilmiştir... Açıklamada, varılan mutabakatın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi, meşru müdafaa hariç sükunetin sürdürülebilmesi için ABD ile anlık koordine yapıldığı da vurgulandı. 

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu askerleri, terörden arındırılan yerleşim yerlerinde meskun mahal operasyonlarını sürdürdü. Teröristlerin tuzakladığı patlayıcılar tespit edilerek tek tek imha ediliyor. Teröristlerden arındırılan Tel Abyad ve Resulayn ile kırsalındaki bölgeler, TSK ve SMO askerleri tarafından her türlü risk durumuna karşın titiz bir şekilde aranıyor. Sokak sokak, ev ev arama yapan birlikler, teröristlerin tuzakladığı patlayıcıları tespit ederek tek tek imha ediyor. Harekata verilen arayla sınır hattı ve Fırat´ın doğusunda sessizlik devam ediyor. Olası saldırı ve sızma girişimine karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri, sınırda zırhlı araçlarla devriye görevi yapıyor. Sınırdaki birliklerde teyakkuz hali devam ediyor.  

RESULAYN'DA TERÖR CEPHANELİĞİ ELE GEÇİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında YPG/PKK’dan kurtarılan Rasulayn’da yapılan aramalarda, ABD’nin verdiği askeri mühimmatlar ele geçirildi. Rasulayn’ın güneyinde M4 karayolu üzerinde yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında YPG/PKK’lılara ait büyük bir silah deposu bulundu. Depoda, üzerine İngilizce yazılarla teknik bilgilerin yer verildiği büyük etiketler yapıştırılmış sandıklar yer alıyor. Bir kısmı uçaksavar mühimmatı olduğu anlaşılan kasalar, tavana kadar dizilmiş şekilde depoyu dolduruyor. Etiketlerde, ABD devletinin özerk faaliyetler gösteren Genel Hizmetler İdaresine ait “GSA” logoları görünüyor. Amerikan Başkanı Harry S. Truman tarafından 1949’da kurulan GSA’nın  dünya genelinde 11 binden fazla çalışanı bulunuyor. Bütçesinin yüzde birlik kısmının Amerikan Kongresince karşılanan GSA, ABD Savunma Bakanlığı ve federal kurumların birçok askeri ihtiyacını karşılıyor. GSA, ülke içinde ve dışında özellikle savaş bölgelerinde ABD’li kurumların ihtiyaçlarını temin ediyor, resmi kurum olmakla birlikte faaliyetlerini özerk yürütüyor.  

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN